15 gün önce Hamza Hoca okudu oyunu. Emrah’ı açık, Ahmet’i bek başlattı. Solda Burak’ı gören Hamzaoğlu, onu bıçkın Ahmet’le...

Haberin Devamı

15 gün önce Hamza Hoca okudu oyunu. Emrah’ı açık, Ahmet’i bek başlattı. Solda Burak’ı gören Hamzaoğlu, onu bıçkın Ahmet’le eşleştirdi ve kralı psikolojik olarak bitirdi. Hacıyatmaz gibi düşüp kalkan, bir değil-iki değil 4-5 hamlesi olan çabuk Ahmet, Burak’ı olağanüstü yıprattı.
Kafkas da Arena’dan puan çıkarmaya yaklaştı. Galatasaray’ın Terim’li baklava dilimi düzenine dönen orta sahasına karşı basit bir önlem aldı: Top Galatasaray’dayken Erkan ve İlhan çizgileri savunmadı, Yiğit’in yanına iliştiler. Galatasaray zaten çizgilere inemiyordu, onları savunmak için en iyi formül oyunu göbekte kör dövüşüne çevirmekti. Yaptı ve 83 dakikalığına başardı da.
Galatasaray’ı biliyorlar
Her iki maçta oyuna tesir eden dokunuşların Hamzaoğlu ve Kafkas’tan gelmesinin nedeni Türklerin dehası veya İtalyan’ın zafiyeti değil. Tek sebep, şu anda Hamzaoğlu da, Kafkas da, Daum da, hatta evlerinde oturan Vural’la Karaman bile Galatasaray’ı Mancini’den daha iyi tanıyorlar. Mancini oyuncularıyla henüz tanışma aşamasında. Ve belli ki henüz ancak ismen tanışabilmişler!
Tabii ki 32 yıllık iş hayatında İngiltere-İtalya’nın dışına çıkmamış Mancini’yi yeni bir ülkeyi 15 günde tanımadığı için suçlayamayız. Ama galiba 15 günde hiç olmazsa bir-iki detay halledilebilirdi:
1) Galatasaray’ın son 3 maçta birçok korneri paslaşarak kullanıp kaybetmesi akıl almaz! Oysa kaliteli bir oyuncu listeniz varsa, kısa vadede sonuç almanın yolu orijinal korner organizasyonları olabilirdi.
2) İşler bu kadar kötü giderken 60’tan sonra kader değiştirebilen Bruma’nın tribüne çıkması anlaşılmaz! Ceyhun-Hakan, bek/stoper oynayabiliyorken pekala Dany yerine Bruma kenarda oturabilirdi (Karabük’ün de yedek stoperi yoktu, 56’da Uğur göbeğe kaydı).
Dedim ya, Mancini oyuncularını ismen tanıdığı için belki de sorunlar normal. İtalyan’ın zamana ihtiyacı var doğal olarak. Üstelik bazen oyuncuları ismen tanımanız da yetebiliyor; zira Drogba’nın ismi Torino’dan, Sneijder’ın ismi de Arena’dan çıkardı Galatasaray’ı. Roberto’nun isminin yeteceği maçlar içinse galiba Ocak’ı beklemek gerekecek.