Haberin Devamı

Geçen hafta sonu gösterdi ki, Süper Lig’deki sporcular, antrenörler, hakemler, hatta biz spor emekçileri dahil hemen herkes bir an önce futbol takviminin bitmesini bekliyoruz. Özellikle sezonun yükünü taşıyan sporcular, Bodrum-Alaçatı hayalleri kurmaya başlamışlar bile. Ama bazen sahadaki 22 adamdan birinin-ikisinin farklı olduğunu hissediyorsunuz işte... O, oynamak istiyor. Zaten son 3-5 hafta bulup iyi değerlendirdiği şansı, biraz daha kendini göstermek için kullanmak istiyor. Keşke sezon bitmese de, bir-iki aya kadar Türkiye benim adımı ezberlese diyor.
Aşağıdaki 10 adam, sezon birkaç hafta daha sürse kendilerinden biraz daha fazla söz ettirecek gibilerdi sanki...
10 - Ethem Pülgir (Bursaspor) Ligin 31’inci haftasında Gençlerbirliği deplasmanında Serdar Aziz 40’ta sakatlanıp çıkınca, İrfan Buz’un kulübesinde stoper olmadığı için göbeğe Şamil Çinaz kaymıştı. İlerleyen dakikalarda Zec’in kafa golünde de Şamil’in orijinal bir stoper olmadığı hissedilmişti zaten.
Bir hafta sonra Trabzon Bursa’ya geldiğinde yeşil-beyazlıların on birinde sürpriz bir stoper Ethem Ercan Pülgir’i gördü Türkiye kamuoyu... Aslında Ethem gerek 20 yaş altı milli takımında, gerek Kartalspor’daki performanslarıyla birçoklarına sürpriz değildi ama Süper Lig’e yabancıydı tabii. 20 yaşındaki stoper, Trabzon gibi güçlü bir rakibe karşı hiç sırıtmadı, hatta birçoklarına göre maçın yıldızı olup sezonun sonuna kadar da formayı vermeyeceğini gösterdi. Bizce Ethem, meslek hayatının sonuna yaklaşan İbrahim’in formayı yavaş yavaş teslim etmekten çekinmeyeceği harika bir stoper.
9 - Orhan Ovacıklı (Rizespor) 24 yaşındaki sağ bek, Rize’yi ikinci ligden çıkaran ekipten. Ama mevkidaşı Koray Altınay, sezon başında milli takıma kadar yükselecek harika bir performans gösterince, tekrar forma görebilmek için Nisan’a kadar beklemek zorunda kaldı. Ama 12 Nisan’da Kayseri karşısında aldığı formayı bir daha bırakmadı. O da sezon keşke bitmeseydi diyenlerden muhtemelen.
8 - Umut Gündoğan (Galatasaray) Devre arasında Galatasaray’a kamyonla transfer olan 9 adamdan biri. Gerek sezonun karmaşıklığı, gerekse Mancini’nin kağıtlarında kendine yer bulamaması neticesinde kayıp bir yılı bitirmek üzere. Ama şans bulduğu kısıtlı dakikalarda hep dikine oynadı, hep cesur ve akıllıydı. Eğer Yekta-Selçuk-Melo’nun yorgunluğunda hafta sonu şans bulursa kendini gösterebileceklerden.
7 - Uğur Çiftçi (Gençlerbirliği) Sezona çok iyi başlamıştı, Metin Diyadin 3-0 kazanılan Akhisar maçında onun sol bek performansından bahsederken gururla gözleri parlıyordu. Sonra formasını kaybetti, zaten Tosiç o kadar iyiydi ki ondan fırsat bulmak çok zordu. İkinci yarıda tek bir Kayserispor maçı oynadı ve bence daha fazla dakikayı kesinlikle hak ediyor.
6 - Kamil Çörekçi (Eskişehirspor) Veysel’in Galatasaray’a gidişi, Tarık’ın bir ara kadro dışı kalışı sonrası Eskişehir 11’inin yolunu tutan sağ bek Kamil, sezonun sonuna doğru kendini gösterenlerden. 22 yaşında ve alt yaş grubu milli takımlarının gözdelerindendi. Eğer hücuma çıkmakta biraz daha cesur olursa, tekrar ismini Türkiye’ye hatırlatabilir.
5 - Harun Tekin (Bursaspor) Önünde Sebastien Frey gibi bir dünya markası olduğu için yeşil-beyazlı eldivenleri takmak için 8 Mart’a kadar beklemek zorunda kaldı. Ama o Karabük maçında ve sonrasında öyle iyiydi ki Frey’e bir daha eldivenleri vermemeye ant içmiş gibiydi.
Bu haftaya kadar 6 maçta forma giydi ve sadece 6 gole müsaade etti. Belli ki bu isim-soyisime sahip olanlar işlerinin hakkını yüzde yüz veriyorlar!
4 - Ümit Korkmaz (Rizespor) Euro 2008’de Avusturya Milli Takımı’nda onu çizgilerde uçarken tanımıştık. Almanya macerasında yaşadığı şanssızlıklar onu unuttursa da, bu sezonun ikinci yarısında Rize’de yeniden doğdu. Hâlâ süratli, hâlâ akıllı. Ve o da sezonun sonunu harika getirenlerden.
3 - Muhammet İldiz (Gaziantepspor) O da Viyana kökenli. O da Almanya macerasından sonra Türkiye’nin yolunu tutanlardan. Onun da Antep’te Bekir, Medunjanin, Sapara, Orhan, Taşkın, Traore gibi kalabalık orta saha havuzunun içinden sıyrılması biraz zor olduysa da, cesur oyunu, çalım denemekten çekinmemesi ile dikkat çekti. 23 yaşındaki genç orta saha oyuncusu, gelecek yıl adından daha çok söz ettirebilir gibi.
2 - Zeki Yavru (Trabzonspor) Bizim Okay Karacan’ın deyimiyle Trabzon’un Lampard’ı. Bence Trabzonspor’un geleceğe umutla bakması için dayanabileceği en güçlü yapıtaşlarından biri. Onu sağ bekten orta alanın ortasına kaydıran Hami Mandıralı, belki de Zeki’nin hayatını değiştirdi. Eğer böyle cesur ve akıllı oynamaya devam ederse Trabzon’un vazgeçilmezi olmaya aday.
1 - Ozan Tufan (Bursaspor) Bu sütunu göz ucuyla takip edenler bilirler, bu tarz listeleri hemen her yıl yaparım... 1995 doğumlu bir çocuğun bu yılın bir numarasında olmasından dolayı doğrusu müthiş mutluluk duyuyorum. Sağ bek, sol bek, sağ ön... Bursa’da nerde ihtiyaç varsa orada oynadı ve her birinde harikaydı. Özellikle geriden yaptığı doğru ve etkili bindirmeler, onunla ilgili heyecan duymaya başlı başına yeterli. Bursa’nın gelecek yıl planlarında ana tabloda olmalı Ozan. Hatta gelecekte belki Türk futbolunun da.
SOMA NOTU: Çizmeleri kadar olamadıklarımızın acısını yürekten paylaşıyoruz. Allah kaybettiklerimizin taksiratını affetsin, kalanlara sabır versin.