Eskişehirspor, Kayseri’de ilk yarıda zor durumlara düştüğünde Yanal enteresan bir hamle yapmış; Servet’i sağ beke, Mouche’nin...

Haberin Devamı

Eskişehirspor, Kayseri’de ilk yarıda zor durumlara düştüğünde Yanal enteresan bir hamle yapmış; Servet’i sağ beke, Mouche’nin karşısına koymuştu. Kararın doğruluğu tartışılır, ama en azından saha içine bir elektroşok etkisi göndermişti bu müdahale. Dün ikinci yarının başında Fenerbahçe 10 kişiyle oyunun kontrolünü ele geçirdiğinde Eskişehirliler’in belki yine böyle bir şoka ihtiyaçları vardı, bu kez Yanal aynı müdahaleyi yapamayarak 1 puana razı oldu.
10 kişilik Fenerbahçe’ninse Eskişehir’de pes etmemesi, 65 dakika kora kor savaşması, galibiyete dahi yaklaşması önemli kazanç tabii. Sow’un, AEL maçında yere düşürülüp, kalkıp tekrar ilerleyip, kazandırdığı kırmızı kart gibiydi, dünkü Fenerbahçe’nin hali... Lider yine isyankâr Sow’du, ama takım arkadaşlarının da Senegallinin isyanına eksiksiz yardım ettiğinin altını çizmek gerek.

Muhtemelen bugün maçın önüne geçecek kart pozisyonuna gelince... Caner’in kart görmeden önce hangi sözcükleri kullandığını bilmiyoruz. Bu satırları kaleme aldığım 20:45 suları itibariyle sanılan şu: Caner’in kötü bir şey söylediği, Aydınus’un da bu sözleri duyup ihraç kararı verdiği...
Bu tarz pozisyonlarda hakem olmak zor. Senden 15 yaş küçük bir adam sokakta sana küfrederse, genelde onunla kavga edersin. Oysa sahada sakin kalmak zorundasın. Geçtiğimiz Mayıs’ta Adana-Kasımpaşa maçında Aydınus, Barboros’u attığında dudaklarından okuduğumuz kadarıyla bu futbolcuya “Bana a.k. çocuğu diyemezsin” diye sitemde bulunmuştu. Eğer Caner’in de, Aydınus’a söylediği sözler bu yöndeyse herhalde hiç kimse kırmızı kartı tartışamaz, hakem yüzde yüz haklı olur.
Amma velakin... Eğer Caner’in atılmasına neden olan kötü söz, bir muhatap içermeyen, hakemi hedef almayan, maalesef (çok utanarak söylüyorum) Türkler’in ağzından noktalama işareti kolaylığında çıkan kelimelerden biriyse, durum farklı olabilir. Eğer Caner bağırmadan, hakemi diğer oyuncular gözünde kötü duruma düşürmeden, sadece ona en yakın Aydınus’un bile zor duyacağı biçimde “H...” kelimesini söylediyse benim naçizane görüşüm kart kullanılmaması yönünde. Dünyanın dört bir tarafında futbolcular buna benzer şekilde “f..k off” derler, sırtı dönük hakem genelde yüzünü dönmez, duymaz, duymazdan gelir. Sakın bu yorumum küfrü meşrulaştırmak olarak algılanmasın, sadece uluslar arası teamülün bu olduğunu hatırlatmak istiyorum.