Galatasaray Uluslararası golcü Umut Bulut

Uluslararası golcü Umut Bulut

28.11.2013 - 11:57 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'de henüz golü bulunmayan Galatasaraylı Umut Bulut, UEFA Şampiyonlar Lig'nde 3, A Milli Takım forması altında da 6 gol kaydetti. Tecrübeli oyuncu, Türk takımlarının Real Madrid ile deplasmanda oynadığı maçlarda gol atan ilk futbolcu oldu.

Uluslararası golcü Umut Bulut

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda deplasmanda İspanyol temsilcisi Real Madrid'e 4-1 mağlup olan Galatasaray'ın tek golünü atan Umut Bulut, takımının bu kulvardaki en skorer ismi olarak dikkati çekiyor.

Haberin Devamı

Galatasaray'daki ikinci sezonunu geçiren ve Spor Toto Süper Lig'de bu sezon henüz golü bulunmayan tecrübeli futbolcu, UEFA Şampiyonlar Ligi ve A Milli Takım ile çıktığı maçlarda toplam 9 gol attı. Sarı-kırmızılı takım, "Devler Lig"inde bu sezon oynadığı 5 karşılaşmada 7 gol atarken, bu gollerin 3'ünü Umut Bulut kaydetti. Milli futbolcu, takımının UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk 4 maçında sonradan oyuna dahil olurken, sadece dünkü karşılaşmada 90 dakika forma giydi. Galatasaray'ın grupta Real Madrid'e İstanbul'da 6-1 yenildiği maçta takımı adına fileleri havalandıran isim olan Umut Bulut, deplasmandaki Juventus maçında da attığı ikinci golle sarı-kırmızılıların sahadan 2-2 beraberlikle ayrılmasını sağladı. Daha sonra forma giydiği iki Kopenhag maçında da skora katkı yapamayan Umut, dün de Real Madrid karşısında bir gol attı. Sarı-kırmızılı takımın UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki diğer goller ise Didier Drogba (2), Felipe Melo ve Wesley Sneijder'den geldi.

Haberin Devamı

Tarihe geçti

Umut Bulut, Türk takımlarının Real Madrid ile Santiago Bernabeu Stadı'nda oynadığı maçlarda gol atan ilk futbolcu oldu. Türk ekiplerinden Galatasaray daha önce bu statta Real Madrid ile oynadığı iki karşılaşmayı da 3-0 kaybederken, Beşiktaş da bir kez eşleştiği İspanyol temsilcisi karşısında deplasmanda oynadığı maçtan 2-0 mağlup ayrıldı. Santiago Bernabeu Stadı'nda Real Madrid'in 4-1 üstünlüğüyle sona eren karşılaşmada takımının tek golünü atan Umut Bulut, aynı zamanda Türk takımları adına bu statta gol atan ilk futbolcu olarak tarihe geçti.

Milli takımda 6 gol attı

Umut Bulut, bu sezon skor anlamında en iyi performansını A Milli Takım forması altında sergiledi. Sarı-kırmızılı futbolcu, bu sezon milli takımda sahaya çıktığı özel ve resmi toplam 6 karşılaşmada 6 gol kaydetti. 2014 Dünya Kupası Eleme Grubu'nda Andorra karşılaşmasında 3 ve Estonya maçında da 1 kez meşin yuvarlağı filelerle buluşturan Umut Bulut, özel maçlarda da Gana ve Belarus'a birer gol attı. - Süper Lig'de henüz golü yok Umut Bulut, Spor Toto Süper Lig'in ilk 12 haftasında gol atamadı. Ligde bu sezon 3'ü ilk 11'de olmak üzere toplam 9 karşılaşmada forma giyen sarı-kırmızılı futbolcu, bu maçlarda rakip fileleri havalandıramadı. Umut Bulut, geçen sezon ilk 12 hafta sonunda 8 gol kaydetmişti.

Haberin Devamı

Attığı goller

Umut Bulut'un bu sezon attığı goller şöyle:

Maç Organizasyon Gol
Türkiye-Gana ( 2-2) Özel 1
Türkiye-Andorra (5-0) 2014 Dünya Kupası Eleme Grubu 3
Estonya-Türkiye (0-2) 2014 Dünya Kupası Eleme Grubu 1
Türkiye-Belarus (2-1) Özel 1
Galatasaray-Real Madrid (1-6) UEFA Şampiyonlar Ligi 1
Juventus-Galatasaray (2-2) UEFA Şampiyonlar Ligi 1
Real Madrid-Galatasaray (4-1) UEFA Şampiyonlar Ligi 1

Yazarlar