Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Galatasaray Liv Hospital, TOP 16’daki ilk maçında Zalgiris Kaunas’ı savunmasıyla yıktı. Litvanya ekibine ikinci yarıda 28 sayı şansı tanıyan ve 12 top kaybına zorlayan temsilcimiz seyircisiz oynadığı ikinci maçından da gülerek ayrıldı.

THY Euroleague E Grubu’nda mücadele eden Galatasaray Liv Hospital, TOP 16’nın açılış maçında Litvanya’nın Zalgiris Kaunas takımını, ikinci yarıdaki etkili oyunuyla yıktı: 78-69.

Maçın başındaki Galatasaray savunması, TOP 16 düzeyinin çok altındaydı. Savunma konusunda Young’ın bilgi, Erceg’in sertlik eksikliği temsilcimizin canını çok sıktı. Takım savunmasının en önemli parçası Sinan da, son dönemin aksine hücumda maça çok kötü girip, sadece 8 dakika sahada kalınca ilk çeyrekte 22-20, devre sonunda ise 41-35 önde olan Litvanyalılar’dı. Ergin Ataman, boyalı alan savunmasını toparlamak için farklı ikililerle sahada kaldı ama Kerem Gönlüm dışında hiçbir uzunundan bu alanda katkı alamadı. Hele bir ara Maric-Erceg ikilisi yan yana kullanılınca, boyalı alan TEM otoyolundan farksızdı. Maric savunmasında ortalaması 4 olan Gudaitis 8 dakikada 9 sayıya ulaştı.

Haberin Devamı

4 kısaya dönüş

Bu maçı kazanmanın yolunun savunmadan geçtiği çok açıktı ve Ergin Ataman, bu sezon sık sık başvurduğu 4 kısalı sistemini yine kullandı. Sinan ilk yarıdaki kısa süreli durgunluğu üzerinden atmıştı ve bu kez yanında Carter gibi bir partner de vardı. Galatasaray’ın yeni transferi, ilk maçında mükemmel savunma yaptı, Sinan ile birlikte ön alanda adeta bir duvar kurmayı başardı. Sinan’ın guard oynadığı sistemdeki baskı, konuk takımı 10 dakikada 7 top kaybına itince, son çeyreğe girilirken temsilcimiz öne geçmeyi başardı: 57-55.

Sinan-Carter ikilisi, son periyotta mükemmel savunmalarına hücumdaki becerilerini de ekleyince fark 9 sayıya kadar çıktı ve mücadele o farkla da noktalandı.