Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Zirvenin kaderini belirleyecek dev buluşmada Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker’i sahadan sildi. Sadece 2. çeyrekte zorlanan, savunmasıyla devleşen lacivert-beyazlılarda uzunların erken faul problemine girmesi de sonucu değiştirmedi.

Türkiye Basketbol Ligi'nde haftanın en önemli maçında Anadolu Efes, Fenerbahçe Ülker'i 85-67 yenmeyi başardı.

İki takımın ligdeki konumlarına bakıldığında son ana kadar sürecek bir heyecan bekliyorduk maç öncesinde ama Efes rakibinin zaaflarını mükemmel kullanınca, sarı-lacivertli ekip erken havlu attı. Her şeyden önce rakibinden çok daha fazla mücadele etti Efes, başrolde de Doğuş vardı. Hem Goudelock'ı durdurdu Doğuş, hem de hücum ribauntları, top çalmaları, blokları derken, takımının inancını doruğa çıkardı. Saric-Lasme ikilisi aynı mücadeleyi boyalı alana da taşıyınca daha maçın başında 7. dakikada 19-2'lik skoru yakaladı Efes. Tabii ki bunda, Obradovic'in maça Bjelica yerine Vesely ile başlaması ve onu Saric'in karşısına koymasının da rolü vardı. Efes rotasyonun başladığı 8. dakikaya kadar skor bulmakta hiç zorlanmadı, Fenerbahçe'nin 2 dakikada bulduğu 10-0'lık seriye rağmen ilk periyodu 19-12 üstün kapadı.

Haberin Devamı

Akıl-hırs karışımı

Krstic'in kadroda olmadığı maçta, Lasme ile Saric'in erken faul problemine girişi Efes için sıkıntıydı. Milko Bjelica'nın savunma zaafı, zorunlu olarak 4 kısayla oynanması, Fenerbahçe'de Vesely'nin 5 numaraya çekildiği sistemin sonuç vermesini sağladı, sarı-lacivertli ekip, bu kez 10 dakikaya 29 sayı sığdırdı. Ancak savunma yine yerlerdeydi, Efes Draper ve Cedi'nin sayılarıyla devreyi de 44-41 üstün bitirdi. Heurtel transferinin ardından Draper'ın performansının bir anda yükselişi ile Zisis transferinden sonra Kenan ile Berk'in dünkü hali Türk oyuncuların mental yapısı ile ilgili irdelenmesi gereken bir göstergeydi.

2. yarının başında Saric ile Lasme'nin 4. faullerini yapması, Fenerbahçe için bir şanstı. Ancak sarı-lacivertli ekip, Semih ile Zoric'i denediği 5 numaradan hiç katkı alamayınca, bu avantaj kağıt üzerinde kaldı. Efes'in adam değişikliklerinde yardımları çok çabuk getirmesi Fener'in elini kolunu bağladı. Efes adına Janning ile Cedi de coşunca periyot sonunda fark 63-49'la 14'e çıktı.

Haberin Devamı

Doğuş'un, 4 numara oynamak zorunda kalsa da Cedi'nin, Bjelica aksadığında sahaya konan Deniz'in savunması kadar, Efes'in hücumdaki akıllı oyununun, Goudelock kimi tutarsa, topun onunla potaya gönderilişinin de farkı yaratan detaylardı. 22 sayıya kadar çıktı fark, maç 85-64 ile sonlandı. Efes aklıyla, hırsını birleştirerek ummadığı kadar rahat bir maç kazandı.

Acımasız Efes