Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ankara’da Karadağ galibiyetiyle başladığı Dünya Kupası elemeleri 2. turundaki 2. maçını Slovenya deplasmanında oynayan A Milli Basketbol Takımımız, Furkan’ın 2. yarıda 20 sayı ürettiği mücadeleyi de kazandı, Çin macerasına bir adım daha yaklaştı.

A Milli Basketbol Takımımız, Slovenya deplasmanında I Grubu’ndaki 6. galibiyetini 86-77’lik skorla aldı, 2019’da Çin’de düzenlenecek Dünya Kupası’na bir adım daha yaklaştı.

Karadağ maçında Dubljevic savunmasında yaşadığı sıkıntının benzerini Randolph karşısında yaşadı aslında millilerimiz, boyalı alandan hem çok sayı yedi, hem de rakibe fazlasıyla ribauntlar verdi. Ancak özellikle Sertaç’ın kenardan getirdiği enerji ile bu sorunu en aza indirince galibiyete ulaşmayı bildi.

Haberin Devamı

Kusursuz hücum

Hücumda zaten kusursuz bir takım olma yoluna gidiyoruz. Cedi, Ersan, Wilbekin ve 3. çeyrekte 13, 2. yarıda ise 20 sayıya ulaşarak her sıkıştığımızda nefes aldıran Furkan, bu takımın ilerisinin de çok parlak olduğunu gösteriyor. Semih Erden belki son dönemki görüntüsünün biraz altındaydı ama onun sahada olduğu anlarda rakibin içeriye gömülmek zorunda kaldığı ve hücumun rahatladığı da gözden kaçmadı. Dün Sertaç’tan da özellikle savunma kısmında gelen hamle, zaten Doğuş ile sürekli zirvede olan direnci artırdı ve galibiyet kapısını araladı. İlk kez 37. dakikada farkı çift hanelere çıkararak rahat nefes alan ekibimiz, aslında buna çok daha önce ulaşacaktı ama kaçan fauller ve turnikeler, topu tutmamız gereken anlarda, biraz da gençliğin verdiği ateş ile denenen alley-opp’lar bunu erteledi. Neyse ki bu maçta öncelik kazanmaktı ve 12 Dev Adam salondan başı dik ayrıldı.

Bu galibiyet ile grubun 4. sırasındaki Ukrayna ile farkı 2 maça çıkardı ekibimiz, bir de ikili averaj üstünlüğünü göz önünde bulundurursak, bu saatten sonra onlara geçilmemiz imkansız gibi. Yani herkes hazırlansın; son 10 yılın en iyi milli takım kadrosu elimizde, 2019’da fethedelim Çin’i.