Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Sarı-lacivertli ekip, serinin ilk maçında evinde yendiği, deplasmanda ise diş geçiremediği İspanya temsicisine karşı saha avantajını çok iyi kullandı, zaman zaman zorlansa da rakibini devirmeyi başardı, art arda 6. kez Euroleague’de Final Four oynama hakkı kazandı.
Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, Euroleague çeyrek final serisinin 3. maçında İspanyol Perfumerias Avenida takımını 87-80 yenmeyi başardı, durumu 2-1 yaparak üst üste 6. kez Final Four’a yükselmeyi başardı.
Maça tutuk başlayan ve özellikle savunmada aksayan Fenerbahçe, iki genç ismi Ayşe ve Pelin’i kenardan getirerek baskıyı artırdı, oyunun temposunu lehine çevirdi. 15-8’de 7 farklı geriye düşen temsilcimiz bu baskı sonucu çeyrek sonunda farkı 1’e indirdi: 21-22.
Quigley coştu
Maçın yıldızı Quigley ile skoru lehine çevirmeyi başaran temsilcimiz, pota altında da Lavender’i iyi kullandı, devre sonunda 43-34’lük üstünlüğü yakaladı.
Parker ve Gruda’nın da skora katkısıyla 25. dakikada farkı çift hanelere yükselten Fenerbahçe, Dominguez’i durdurmakta güçlük çekince son çeyreğe 65-60 galip girebildi.
Konuk takım, Givens ve Elonu ile farkı 1 sayıya indirerek bir kez daha umutlansa da, Quigley öyle kritik üçlüğü, ardından da yaptığı asist ile takımını rahatlattı. Aynı oyuncunun sayılarıyla 85-73’te 12 farkı yakalan ekibimiz, kalan sürede rakibine geri dönüş şansı tanımadı, salondan 87-80 galip ayrıldı.