Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Basketbol Süper Ligi 2. hafta mücadelesinde Anadolu Efes, Beşiktaş Sompo Sigorta’yı 2. devredeki savunmasıyla deplasmanda 12 sayı farkla yenmeyi başardı, 2’de 2 yaptı.

Anadolu Efes, Beşiktaş Sompo Sigorta’yı deplasmanda 80-68 yendi, rakibine ligdeki ilk yenilgisini tattırırken, 2. haftayı da galibiyetle bitirdi. Maça McKissic’in müthiş hücum performansıyla başlayan siyah-beyazlı ekip, Efes’in Buğrahan’ın sayılarıyla yanıt verme çabasına rağmen, ABD’li oyuncudan gelen 14 sayının etkisiyle 24-17 galip bitirdi. Micic ile geri dönmeyi başaran Anadolu Efes, baskı ile rakibini art arda hatalara zorladıktan sonra öne geçmeyi de başardı ama Gotcher’in son saniye üçlüğüyle Beşiktaş devreyi de 43-41 galip bitirdi.

Haberin Devamı

Micic iki üçlükle başladığı 2. yarıda arkadaşlarını da asistleriyle devreye sokmayı bildi, Beşiktaş İsmet ile rakibine yanıt verse de, etkili savunmasını sürdüren Efes son çeyreğe 60-54 galip girdi. Farkı 14 sayıya kadar çıkardıktan sonra Beşiktaş bir kez daha dönmeye çalışsa da karşısında yine Micic’i buldu, 15 sayı, 12 asistle devleşen Sırp oyuncu galibiyete damgasını vurdu.

 

Anadolu Efes, Akatlar’da uçtu