Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Sezonun en iyi basketbolunu oynayan Cim-Bom, Pleiss’i pota altında mükemmel kullandı. Schilb, Micov, Sinan ve Preldzic’in oyun zekası, Diebler’ın keskin nişancılığıyla birleşti, Galatasaray, 2. galibiyetini elde etti.
THY Euroleague’de 8. hafta mücadelesinde Galatasaray Odeabank, Darüşşafaka Doğuş’u 85-81 yenmeyi başardı.
G.Saray’ın bu zamana kadar en büyük sıkıntısı, savunma yapamaması, mücadele dozu düşük isimlerle kazanmaya çalışmasıydı. Bu zaafın kaynakları olarak gözüken Dentmon ile Smith’in kadro dışı kalması, Daye’in de çok az kullanılması, bir anda direnci de artırdı.
CSKA maçının rahatlığıyla sahaya çıkan ve o günkü gibi atabileceğini düşünerek kaderini dış şutlara teslim eden Daçka, karşısında her topu boyalı alana geçiren, Pleiss’i çember yakınında topla buluşturan Galatasaray’ı bulunca oldukça sıkıntı yaşadı. Ergin Ataman, Sinan-Preldzic-Schilb ve Preldzic gibi oyun zekası yüksek isimleri mümkün olduğunca sahada tutarak günün en kritik hamlesini yaptı. Bu 4 oyuncunun toplam 22 asist yapması zaten maçı kazandırdı. Pleiss’in de katılımıyla oluşan bu uzun beş, savunmada adam değişmelerde hiç sıkıntı yaşamadı. Dün G.Saray için kazanımlardan birisi de formu giderek yükselen Diebler’a da artık net pozisyonların hazırlanması, keskin şutörün de bu ikramları boşa çıkarmamasıydı. Yani G.Saray dün maçla birlikte, hem Emir’i, hem Diebler’ı, hem de Pleiss’i kazandı.
Daçka ise belli ki CSKA maçına fazla takılmıştı. Ayrıca oyunun büyük bölümünü 4 kısayla oynayarak rakibinin artık uzman olduğu düzeni kabul etmesi de riskli bir karardı. Zaten boyalı alandaki ezici G.Saray üstünlüğünü bu düzen hazırladı. Tek şansı dışarıdan sokmaktı Daçka’nın, fark 13’e çıktıktan sonra bunu fazlasıyla yaptı ama G.Saray kesinlikle daha çok hak eden taraftı, hak ettiğini aldı.