Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Fenerbahçe Ülker’in galibiyeti durumunda Valencia’nın gruptan çıkma şansının kalmayacağı bir maça iki tane İspanyol hakemin atanmasının hangi amaçla yapılmış olduğu ilk yarıda fazlasıyla ortadaydı. Ancak hakemlerin ‘kötü’ değil ‘çirkin’ yönetimlerine rağmen, soyunma odasına 2 sayı önde gidebilmek, bu maça Fenerbahçe Ülker’in iyi hazırlandığını gösteriyordu. May’in kenardan gelip savunmaya kattığı enerji ise umutlarımızı daha da artırıyor, galibiyete olan inancımız doruğa çıkıyordu. Zaten o inanç, Kinsey’in Teodosiç ile girdiği sinir savaşını galip bitirmesinin de katkısıyla 26. dakikada farkı 12 sayıya kadar çıkarıyordu.
Ancak Ukic ile Jasikevicius’un yaptığı top kayıpları ve takımın en önemli parçası olan Ömer Onan’ın bu sezonki kötü oynama hakkını (hücumda) bu maçta kullanmasına, ‘bir iyi-bir kötü’ oyuncumuz Preldzic’in fark 12’ye çıkmışken art arda yaptığı 3 hata da eklenince, yani en çok güvendiğiniz oyuncularınız hep birlikte kötü bir gün geçirince bu üstünlüğü korumak zorlaşıyordu.
TOP 16’daki 4 maçta 6’da 2 üçlük atan Erceg’in 3’te 3 ile başlayıp, 6’da 5 ile devam etmesi, Nesterovic ile Mavrokefalidis’in boyalı alanımızda hakimiyetlerini ilan edip Papaloukas’ın devreye girmesi maçı son çeyreğe girilirken yeniden başlattı.
Geriden gelenin ne kadar avantajlı olduğu son çeyrekte bir kez daha anlaşıldı, tribünlerin yaşadığı şok, oyuncularımızınkinin çok daha azıydı. 26 dakikada 37 sayı yiyen takım, son 14 dakikada potasında 43 sayı görünce 15 sayılık fark da kaçınılmazdı. Son bölümdeki basketbol o kadar kötüydü ki, hakemlerin yönetimlerini bile gölgede bıraktı.
Valencia deplasmanında işimizin ne kadar zor olacağını zaten bu haftaki hakem ataması gösteriyor. Ama şu da bir gerçek ki, kağıt üzerinde bizim takımımız, İspanyollar’a karşı çok ağır basıyor. Artık herşey oyuncularımızda bitiyor, çünkü hem hakemleri, hem rakibi yenebilmemiz için, o gün mangal gibi yürekler gerekiyor.
Biz bu satırları yazarken Efes Pilsen’den de kötü haber geldi, lacivert-beyazlı temsilcimiz, sezona noktayı koydu. Önce Fenerbahçeli bayanlar, ardından Galatasaray, Pınar Karşıyaka, Fenerbahçe Ülker ve Efes’in mağlubiyeti basketbol tarihimizin en üzücü haftalarından birisini bizlere yaşattı.
Tek tesellimiz, Fenerbahçe’nin iki takımı ile Karşıyaka’nın hâlâ tur şanslarının sürüyor olması.