Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

A Milli Basketbol Takımımız, Dünya Kupası Elemeleri’ndeki 11. maçında 8. galibiyetini Slovenya karşısında aldı. Çin vizesini daha önce alan Ay-yıldızlı ekibimiz, her zaman desteğini fazlasıyla hissettiği Başkent seyircisine teşekkür için çıktığı mücadeleden alnının akıyla ayrıldı.

Çin’de düzenlenecek Dünya Kupası’na katılma hakkını elemelerin bitimine 2 maç kala elde eden A Milli Basketbol Takımı, I Grubu’ndaki 11. maçında Slovenya’yı farklı yenmeyi başardı, liderlik şansını son maça taşıdı. Umutları daha önce tükenen Slovenya genç bir takımla sahaya çıkarken, millilerimizde sanki Çin biletini daha önce elde etmiş olmanın rehaveti vardı. Yapılan 6 top kaybı, geri koşmadaki sıkıntı, ilk çeyreği 17-11 Slovenya üstünlüğüyle bitirdi.
Dışarıdan 5. üçlüğünü bularak, 2. periyot başında 23-13 ile 10 farklı geriye düştükten sonra millilerimiz adeta uyandı. Savunmada çok daha agresif olup, rakibin sertliğine aynı şekilde karşılık vermeye başlayan, gecenin yıldızı Buğrahan’ın devreye sığdırdığı 16 sayının katkısıyla 13-0’lık seri bulup, öne fırlayan Türkiye, rakibin Muric’i 5 numarada kullandığı bölümü de alan savunması ve hücumda da topu boyalı alana geçirerek iyi kullanınca ilk yarıyı 34-26 galip tamamladı.
2. yarının başında sahada tecrübe farkı vardı. Sinan’ın dışarıdan, Semih’in içeriden etkili oyunu arayı daha da açtı, milliler son periyoda 58-42 galip girmeyi başardı.
Son çeyrekte Ankara seyircisine teşekkürü en güzel şekilde etti milliler. Hücumdaki pas dağılımı, doğru dürüst hazırlık bile yapılamamasına rağmen takımın uyum içinde oynaması gerçekten ortaya güzel görüntüler çıkardı, farkı da bir ara 25 yaptı.
Büyük bir cesaretle aldığı 5 yabancı kararıyla Türk oyunculara bu sezon daha fazla oynama fırsatı veren TBF, kısa sürelerde de olsa takımını çok iyi hazırlamayı bilen Ufuk Sarıca, aldıkları sürenin hakkını veren gençler.. Hepsi teşekkürü fazlasıyla hak etti. Bir de İspanya’yı devirip liderliği elde edersek, daha ne isteriz ki!