Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sarı-kırmızılı rakibiyle bu sezon dördüncü kez karşılaşan Darüşşafaka, Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki maçı farklı kazandı. Rakibine sezonun 11. yenilgisini tattırırken, adı Türk Milli Takımı’yla anılan Wilbekin 9’da 6 üçlükle 22 sayıya ulaştı.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde 17. hafta mücadelesinde Galatasaray Odeabank, sahasında konuk ettiği Darüşşafaka’ya 89-77 yenilmekten kurtulamadı.

Galatasaray, pota altı sayılarıyla başlayarak 11-4 öne geçse de, rakibine oranla bu alanda çok daha geniş rotasyonu bulunan Daçka, hücumda top dağılımını daha tempolu yapıp 10-0’lık seriyle kontrolü ele aldı, Wilbekin’ın üçlükleriyle ilk çeyreği 21-17 önde kapadı.

Haberin Devamı

Farkı 6 sayıya çıkaran rakibine karşı 4 kısaya dönerek temposunu artıran Galatasaray, Daçka’nın 11’de 7 üç sayı isabetine rağmen soyunma odasına sadece 2 farklı geride gitti: 42-40.

26. dakikada 56-50 geride olan Galatasaray, Hendrix’in 4. faule ulaşmasıyla boyalı alanda iyice sıkıntıya girdi. Bunun açığını alan savunması ile kapatmaya çalışan ancak rakibinin tam 13 üç sayı isabetiyle bitirdiği maçta bunu başaramayan ev sahibi, son çeyreğe 69-57 geride girdi.

Çok rahat oynamaya başlayan ve hem içeriden hem dışarıdan skor bulmayı sürdüren Darüşşafaka, Okben ile farkı açıp maçı 89-77 kazandı.

Darüşşafaka forması giyen ve Türk vatandaşlığına geçerek A Milli Takım forması giymesi düşünülen Wilbekin, karşılaşmayı 22 sayıyla bitirirken, 9 da asist yaparak yıldızlaştı.