Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Euroleague’de sezona 6’da 6 ile başlayan, Abdi İpekçi’de hem Galatasaray’a hem Efes’e üstünlük sağlayan CSKA Moskova ilk tokatı Darüşşafaka Doğuş’tan yedi. Hücumda müthiş bir gün geçiren temsilcimiz, 7. maçında 5. galibiyetini elde etti.

THY Euroleague’de 7. haftanın en önemli zaferini Darüşşafaka Doğuş kazandı, Abdi İpekçi’de konuk ettiği CSKA Moskova’ya 91-83’lük skorla sezonun ilk yenilgisini tattırırken, 5. galibiyetine ulaştı.

Maça rüya gibi bir başlangıç yaptı temsilcimiz. Sakatlıktan dönen Semih Erden, faul problemi nedeniyle 5 dakika sahada kalsa da, takımın iç-dış dengesine ne kadar önemli katkı yapacağını gösterdi. Hem skor attı, hem blok yaptı, hem de boyalı alanın da dahil olması gereken pas trafiğini olması gerektiği gibi sağladı. Ancak daha da önemlisi, Anderson’ın yaptıklarıydı. Büyük umutlarla transfer edilen yıldız oyuncu, sezonun en kusursuz oyununu oynadı, 13-0’lık başlangıç ile Daçka da, büyük zaferler için gerekli öz güveni kazandı. Tabii ki CSKA’nın çok konsantre olmamasının da etkisi vardı ama temsilcimiz de bu bölümü mükemmel kullandı. Üç sayı çizgisinin gerisinden 5’te 5 ile başlayan şov, Wanamaker ve Wilbekin’ın katkısıyla çılgınca bir hale dönüp farkı 18 sayıya kadar çıkarırken, devre sonunda 49-37 galip olan taraf Daçka’ydı.

Haberin Devamı

CSKA’nın 2. yarıya daha istekli başlayacağı kesindi ama Daçka’nın hücumda hız kesmeye hiç niyeti yoktu. Boyalı alanda Moerman devreye girdi, Birkan savunmasının yanına ceza şutlarını da ekledi, son çeyreğe de 16 farkla girildi.

Ancak sanki maçın başındaki görüntü tersine dönmüştü. Bu kez Daçka galibiyetten emin bir halde parkeye çıkınca, CSKA ne kadar tehlikeli olduğunu gösterdi, art arda üçlükleriyle farkı bir anda eritti.

Daçka için yeni bir sınav başlamıştı, 18’den 1 sayıya kadar inen fark sonrası, artık ‘takım’ olunduğunu göstermek gerekliydi. Clyburn sorumluluk alarak inanılmaz bir son dakika oynadı, temsilcimiz İpekçi’de destan yazdı.