Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Euroleague’in son şampiyonu CSKA Moskova’yı devirdikten sonra oynadığı dört maçı da kaybeden Darüşşafaka Doğuş, mağlubiyet serisini bir önceki yılın şampiyonu Real Madrid karşısında sonlandırdı, Wanamaker’ın yıldızlaştığı mücadeleyi farklı kazanmayı başardı.

Darüşşafaka Doğuş, Euroleague’deki 12. maçında Real Madrid’i konuk etti, güçlü rakibini 81-68 ile geçti.

İspanyollar’ın, Llull ve Randolph gibi iki yıldızından yoksun oynaması, son şampiyon CSKA’yı yendikten sonra galibiyet göremeyen Daçka için büyük avantajdı. Ancak maç başında ciddi bir ribaunt sıkıntısı yaşandı. Blatt’in bu soruna karşı Semih’i kenara alıp, Furkan’ı sahaya sürmesi de çare olmadı. Hatta hücumda Semih varken yaşanan iç-dış dengesi de kayboldu, çünkü Real, Furkan’ın hücum silahı ikili oyunları çok iyi savundu. Reyes-Ayon ikilisiyle pota altını çok iyi kullanan Real, farkı 8 sayıya kadar çıkardığı ilk periyodu 20-17 galip bitirdi.

Haberin Devamı

Semih engeli!

Real, 29-19 ile farkı 10 sayıya kadar çıkarınca, Blatt yeniden Semih’i oyuna aldı, iç dış dengesi yeniden sağlandı. Semih’in kapladığı alan, yaptığı perdelemeler, savunmaki yardımları, bir anda Real’in içeriden bulduğu basketleri bıçak gibi kesti. Dışarıdan zaten çok kötü bir gününde olan konuk ekip, hücumda tıkanınca, temsilcimiz devre sonunda 35-31 öne geçti.

Haftalardır Wanamaker’ın performansının düşmesinin, Daçka’yı zor durumda bıraktığını söylüyorduk. Dün ABD’li oyuncunun ne kadar önemli olduğunu yine gördük. Müthiş bir maç çıkardı. İlk yarıda 10 sayı geriye düşen Daçka, savunmada boyalı alanı karartmayı sürdürdü, Wanamaker’ın şovuyla farkı 22 sayı yaptı. Darüşşafaka’nın aldığı galibiyet, basketbolda 1 (Wanamaker) ve 5 (Semih) numaran kadar oynarsın deyimini doğruladı. Tabii ki ribaunt zaafiyetinin, top kaybı sayılarıyla dengelenmesi de kilit noktalardandı.