Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Sarı-lacivertli temsilcimiz, Rus ekibine bu sezon farklı olacağını bir kez daha gösterdi. CSKA Moskova karşısında Udoh ile pota altında büyük üstünlük kuran, Antic'ten de müthiş katkı alan Fenerbahçe zirveye bir adım daha yaklaştı.
THY Euroleague'de 21. hafta mücadelesinde CSKA Moskova'yı konuk eden Fenerbahçe, 77-71 kazanmayı başardı, galibiyet sayısını 14'e çıkarttı.
Rus rakibi karşısında en önemli artısı pota altıydı temsilcimizin, müthiş uzun rotasyonu rakibe ağır basardı. Maça yeni transfer Bennett ile başladı Obradovic. Belki de ne kadar katkı alacağını, canını çok yakmayacak ilk dakikalarda görmek istedi. Zaten 7. dakikada aldığı ABD'liyi bir daha oyuna sürmedi, çünkü henüz hazır değildi. Ardından birçok rakibe karşı koz olarak kullandığı 4 kısayı denedi, ancak bu kez pota altı hakimiyeti rakibe geçti. Pota altını kapatan CSKA karşısında dışarıdan da 6'da 0 ile maça başlayan Fenerbahçe, 14 dakika içinde 12'de 4 iki sayı isabeti elde edebilirken, Bogdanovic'in aklıyla alınan faullerle çizgide skor üretebildi. 14. dakikada Vesely-Udoh ikilisi ilk kez yan yana sahaya çıktıktan sonra hemen hücum toparlandı. Taşlar yerine oturmaya başladı. Ancak Vesely'nin 3 faule ulaşmasıyla yeniden kısalan Fenerbahçe, bu düzende rakibine 12'de 8 iki sayı isabeti şansı tanıyınca devreyi geride kapadı.
İkinci yarıda ise Obradovic, maçın anahtarını bulmuştu. Udoh'u maçın neredeyse tamamında sahada tutarken, yanına genellikle Antic'i, az da olsa Vesely'i koydu. Vorontsevich'in de faulleri 4'lemesinin ardından pota altı hakimiyeti tamemen ekibimize geçti. Antic'in buram buram tecrübe kokan oyunu, savunmadaki yardımları, hücumdaki şutları 14-0'lık seriyi getirdi, CSKA'yı darmadağın etti.
İlk yarıda Nunnally en zayıf halka gibiydi. Onun yerine de takıma Datome monte edilince düzen tıkır tıkır işledi. İtalyan sanatçı, bir eserini daha 10 binlerin önünde piyasaya sürerken, Bogdanovic kalitesi de 12 sayı, 8 asistle, net şekilde parkedeydi. Geçtiğimiz sene canımızı çok yakmıştı DeColo, yine direndi, hatta tek başına direndi. Ama o köprünün altından çok sular geçmişti. Yine finalde karşılaşırsak bu kez farklı olur mesajını, sezonun ikinci maçında da alan Ruslar, psikolojik üstünlüğü de artık temsilcimize bırakarak gitti.