Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Çin’in ev sahipliğinde 31 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Dünya Kupası için hazırlıklarını sürdüren A Milli Basketbol Takımı, Yunanistan’da katıldığı Acropolis Turnuvası’nın ilk maçında Sırbistan’a 87-72 yenildi.
Sakatlıklar, kadroya geç katılanlar derken çok iyi bir hazırlık dönemi geçiremese de, özel maçlarda 4’te 4 yapan milliler, Fransa maçından sonra belki de en ciddi hazırlık maçına çıkmıştı. Rakip Dünya Kupası’nın en önemli şampiyonluk favorilerinden gösterilen Sırbistan’dı. Henüz tam kadro bir arada fazla oynama şansı bulamayan Ay-yıldızlı ekibimiz, Sırbistan gibi hazır bir ekip karşısında da özellikle hücumda organize olmakta zorlandı. En büyük silahı olan geçiş hücumları şansını da kısa periyotlarda bulabilen millilerimiz, dışarıdan da çok düşük yüzdeyle şut atınca, rakibine karşı koyamadı. İlk yarıda Bogdanovic’in üçlükleriyle farkı çift hanelere çıkaran, boyalı alanda NBA’in en iyi pivotlarından kabul edilen Jokic ile üstünlük kuran Sırbistan, oyunun genelini rahat oynadı. Sakatlıktan yeni çıkan Semih’in de fazla şans bulamadığı ve etkili olamadığı boyalı alan kaynaklı skorun artışı, Sırplar’ı dışarıda da rahatlattı, Micic’in organizasyon becerisi rakibin farkı 22 sayıya kadar çıkarmasını sağladı. Furkan Korkmaz’ın direnci sadece farkı azaltsa da, Sırbistan salondan farklı galip ayrıldı.
Henüz Cedi’nin ritmini bulamadığı millilerin 37’de 9 üç sayı isabeti ile kazanması zaten mümkün değil. Ancak ekibimiz öncelikle, savunma kaynaklı skorumuzu yükselterek çizgi gerisindeki yüzü hafifletmeli.

Haberin Devamı

Bugün rakip Yunanistan

A Milli Basketbol Takımımız, Acropolis Turnuvası’nın 2. maçında bugün ev sahibi Yunanistan ile karşılaşacak. TSİ 20.30’da başlayacak mücadeleyi NTV yayınlayacak.