Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Karşılaşmaya iyi başlayan ve ilk yarıyı önde bitiren konuk ekip, rakibin hücum performansına karşı koyamayınca salondan yenik ayrıldı. Bu sonuçla Trabzonspor ligde kalmayı garantilerken, son maçlar öncesinde Gaziantep ile Giresun ateş hattında kaldı.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 29. hafta mücadelesinde Anadolu Efes, sahasında konuk ettiği Gaziantep’i 94-87 yenmeyi başardı, bu sonuç ligden düşme korkusu yaşayan Trabzonspor’a yaradı.
Kümede kalmak için kader maçlarını oynayan Gaziantep oyuna iyi başladı ve Armand ile etkili olduğu ilk çeyreği 29-22, devreyi de 53-47 önde tamamladı. Armand-Miller ikilisinin sayılarına engel olamayan Anadolu Efes, hücumda da ilk yarı boyunca Motum dışında eli sıcak bir isim bulamayınca soyunma odasına geride girmekten kurtulamadı.

Vidaları sıktı
Ligi 3. sırada bitirmesi kesinleşse de, Daçka yenilgisinin ardından bir mağlubiyet daha yaşamak istemeyen Anadolu Efes, 2. yarıda savunmada vidaları biraz daha sıktı. Sakatlıktan dönen Birkan’ın da katkısıyla rakibin hızını kesmeyi başaran ve özellikle konuk takımın dış atışlarda beklentilerin çok altında kalmasını fırsata çevirmeyi başaran Efes, Douglas-Simon ikilisiyle skor bulmaya başladı, son çeyreğe girilirken 4 farkla öne geçmeyi başardı.
Doğuş ve Dunston ile arayı açsa da, son dakikalarda rakibine yine yakalanan Efes, taktik faullerde hata yapmayınca, salondan galibiyetle ayrılan taraf oldu.
Bu sonuç ligde kalma yarışında Trabzon’a yaradı ve son maç öncesi Karadeniz ekibi matematiksel olarak da küme düşmemeyi garantiledi. Son hafta maçlarına göre, Giresun veya Gaziantep lige veda edecek. İkili averajda Gaziantep’e üstün olan Giresun, daha avantajlı gözükse de, Gaziantep ve Büyükçekmece ile ligi aynı puanda bitirip üçlü averaja girerse, Uşak’ın ardından lige veda eden 2. ekip Karadeniz temsilcisi olacak.