Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Abdi İpekçi’de oynanan kader maçına hızlı başlayan Anadolu Efes, daha çok savaşan, hücum ribauntlarını kovalayan, çaldığı toplarla etkili olan taraftı, Galatasaray Odeabank’ı bir kez daha devirerek yoluna devam etmeyi başardı.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nde Anadolu Efes, Galatasaray Odeabank’ı 87-76 yenmeyi başardı, çeyrek final serisini 2-1’e getirerek, yarı finale çıktı.

Anadolu Efes’in, Euroleague’den elendikten sonra sıfırlanan enerjisini dün kazandığını gördük. Bunda da başrolü Doğuş ile Cedi oynadı. Kriz anlarında yerlilerin kalitesi birçok şeyi çözer ya, bu ikilinin coşkusu bütün takıma yansıdı. Doğuş hem rakip guarda baskı yapıp, hem 6’da 5 saha içi isabetle 11 sayı üretirken, ribauntlarda da ağırlığını hissettirdi. Cedi de bir önceki maçın yıldızı Micov’u sahadan silerken, onun sahada yaptıkları, kenarda olduğu dakikalarda net şekilde anlaşıldı.

Haberin Devamı

En kötü performans

Son bir ay içindeki en diri görüntüsünü sergileyen Efes’in başlangıcı, bu işi bırakmayacağı mesajını verirken, 19 hücum ribauntu, rakipten çalınan 11 top ne kadar istekli olduklarının göstergesiydi.

Galatasaray’da ise takımı bu sezon taşıyan Sinan, Micov ve Pleiss belki de en sönük performanslarını sergileyince, sarı-kırmızılı ekip teslim bayrağını çekti. Galatasaray için bir handikap da McCollum’ın 32, Daye’in 21 sayıyla oynamasıydı. Onlar hücumda bu kadar etkili olunca, sahada en fazla kalan iki isimdi. Hem 1, hem de 4 numara savunmadan bu denli uzak olunca da bir önceki maçta 63 sayı bulan Efes, daha 3. çeyrekte rakip potaya 69 sayı göndermişti.

Galatasaray’da Coach Ergin Ataman’ın saha dışı planları da tutmadı. 10 bin Galatasaraylı’yı davet ettikleri maçta bin kişi bile yoktu. Cezalı olduğu maç için de ‘ben olsaydım kaybetmezdik’ açıklamasını yapmıştı belki rakip coachu baskı altına almak için ama bu sezon Efes karşısında 5. yenilgisini aldı. Tabii ki Galatasaray’ın bu sönük görüntüsünün ardındaki nedenlere de iyi bakmalı. Kritik maç öncesi seneye bütçe yok açıklaması yapıp, salona gelmeyen Başkan Dursun Özbek’in de görüntüde payı vardı!