Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

THY Euroleague’de ilk 4 içindeki yerini sağlamlaştırmak isteyen Anadolu Efes, art arda 4, 19. maçında 13. galibiyetini Sinan Erdem’de konuk ettiği Daçka karşısında aldı, haftayı mutlu kapadı.

Anadolu Efes, Darüşşafaka Doğuş karşısında hata yapmadı, 82-68’lik skorla galibiyet sayısını 13’e çıkardı.Peiners’in potaya giderek ürettiği 5 sayıyla maça başlayan Daçka’ya Moerman ve Metecan’dan gelen dış şutlarla yanıt veren Efes, boyalı alandaki üstünlüğü de ele alınca arayı açmaya başladı. Konuk takımı baskı ile hataya zorlayan ve 5 top kaybı yaptırıp, bunları hızlı hücum sayılarıyla cezalandıran Efes, ilk periyodu 21-14 galip tamamladı. Özellikle boyalı alan savunmasını sertleştirip, ön alanda da kolay geçilmeyen Efes, rakibinin hücum düzenini bozarken, Moerman, Beaubois ve Micic ile skor üretti, Daçka’nın 9 top kaybı yaptığı, 30’da 11 saha içi isabetle oynadığı ilk periyot sonunda farkı 20’ye çıkardı: 45-25.
8-0’lık seriyle farkı 29 sayıya kadar çıkaran ev sahibine, Sakarya forması giydiği sezon başında Efes’e karşı müthiş bir maç çıkaran Douglas’ın bireysel performansıyla direnmeye çalışan Daçka, ABD’li oyuncunun bu çeyreğe sığdırdığı 13 sayıya rağmen son 10 dakikaya da 66-45 geride girmekten kurtulamadı.
Son çeyrekte iki takım da antrenman havasında oynarken, Daçka farkı 14’e kadar çekti ancak Efes daha fazlasına izin vermedi, salondan galibiyetle ayrılmayı bildi.