Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off yarı final serisinde Anadolu Efes, Galatasaray Doğa Sigorta karşısında ilk maçın aksine fazla zorlanmadı. Lacivert-beyazlılar salondan 12 sayılık farkla galip ayrılarak durumu 2-0 yaptı.

Galatasaray Doğa Sigorta karşısında Play-off yarı final serisinin ilk maçında çok zor kazanan Anadolu Efes, bu kez baştan sona üstün oynadı, 80-68’lik skorla durumu salondan galip ayrılarak durumu 2-0’a getirmeyi başardı.
Ergin Ataman, maça Doğuş Balbay ile başlayarak, rakibin etkili ismi Harrison’a adım attırmadı, hücumda da boyalı alanı iyi kullanan Efes, ilk periyotta arayı açtı ve 24-14 galip kapadı.
Sarı-kırmızılıların yaptığı top kayıplarını iyi değerlendirirken, Micic-Sertaç ikilisiyle skor üretmeyi sürdüren lacivert-beyazlı ekip, devreyi de 46-30 önde tamamladı, soyunma odasına 16 sayı farkla gitti.
2. yarıya da yıldız ismi Larkin’in sayılarıyla hızlı giren Anadolu Efes, savunmadaki başarısını da devam ettirdi ve arayı açmaya devam etti. 67-42 girilen son çeyrekte iki takım da daha az süre alan isimleriyle maçı bitirmeyi seçti.
Bu bölümde Galatasaray farkı biraz eritse de, Anadolu Efes daha fazlasına izin vermedi, salondan 80-68 galip ayrılarak, 3 galibiyete ulaşan takımın finale yükseleceği seride durumu 2-0’a getirdi.