Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Muratbey Uşak karşısında ilk yarıda farkı yakalayan Anadolu Efes, pota altında Auguste’yi durduramadı. Farkın 1’e inmesine engel olamayan lacivert-beyazlı ekip, güç de olsa kazanarak, 19. hafta sonunda da zirve ortağı oldu.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nin 19. haftasında Muratbey Uşak’a konuk olan Anadolu Efes, son bölümünde çok zorlandığı maçtan 80-78’lik sonuçla kazandı, 17. galibiyetini aldı.

3 dakika rakibine sayı attırmayan ve maça 6-0 seri ile başlayan Efes, Vasiliauskas’ı durdurmakta zorlansa da, hücumda çok etkili bir performans sergiledi, Cedi’nin skora katkısıyla ilk periyodu 24-16 galip bitirdi.

Haberin Devamı

İkinci çeyrekte rakibinin pota altı sayılarına takımı uzatarak çare bulan ve hücumda da Honeycutt-Heurtel ikilisiyle 11-0’lık seri yakalayan Efes, farkı çift hanelere çıkarıp, 39-22’lik skorla devreyi de 46-32 galip tamamladı.

Uşak, rakip uzunların faul problemine girmesinin ardından Auguste ile etkinliğini artırdı, McKissic’in de devreye girmesiyle farkı eritmeye başladı. 65-53 başlayan son çeyrekte, Berkay ile farkı tek hanelere düşüren Uşak, Heurtel’in savunduğu Vasiliauskas’ın oyuna iyice ağırlığını koymasıyla 34. dakikada farkı 5’e indirdi. Maxim ve Honeycutt’ın üçlükleriyle krizden çıkmaya çalışan Anadolu Efes, pota altını bir türlü savunamayınca son dakika içinde ev sahibi farkı 2’ye çekti.

Ev sahibi taktik faullerle güçlü rakibini devirmeye çalışsa da bunda başarılı olamadı, 14. yenilgisini tattı. Galibiyet sayısını 17’ye çıkaran Anadolu Efes ise lider Fenerbahçe’yi averajla takibini devam ettirdi.