Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

CSKA Moskova karşısında ilk yarıda tam 10 sayı isabeti buldu lacivert-beyazlı ekip, 20 dakikada yediği 54 sayıya rağmen maçta kaldı. Ancak dış şut yüzdesi düşen, 17 top kaybedip rakibe 21 hücum ribauntu veren Anadolu Efes tutunamadı, 5. yenilgisini 18 farkla tattı
Turkish Airlines Euroleague’de 14. maçında CSKA Moskova’ya konuk olan Anadolu Efes, salondan 102-84’lük skorla yenik ayrıldı. CSKA’yı yenmek için öncelikle savunma yapma gerekliliği aslında iki gün önce Fenerbahçe’nin galibiyetinde anlaşılmıştı. İlk yarıda rakibine 48 sayı tanıyan sarı-lacivertli temsilcimiz 2. devre savunma yapınca kazanmayı başarmıştı. Ancak Efes maçın tamamında Rus rakibine tempo şansı tanıdı. İlk çeyrekte 16 sayı atan Beaubois ile, 20 dakikada bulduğu 10 üç sayı isabetiyle skora tutundu belki Efes ama potasında 54 sayı görmüş olması, hücumda atarken, başta DeColo olmak üzere tüm savunmacılarının potaya gitmesine izin veren Beabois’in zaafını Ruslar’ın çok iyi kullanması, Clyburn 4 numaraya geçtikten sonra Efes’in en önemli sıkıntısı olan uzun forvet savunmasının daha bariz anlaşılması, hep tedirgin edici detaylardı.

Savunma şart!
2. yarıda savunma kararı verir miyiz diye düşündük ama bu takımın ön alandaki enerji kaynağı Doğuş, çoğu maç bittikten sonra 5 dakika süre alırken, boyalı alan sertliği için çok ihtiyaç duyduğumuz Dunston, maç boyunca sadece 3 kez topla buluşturulup, oyundan kopartılınca, ibre tamamen ev sahibini göstermeye başladı.
Rakibine tam 21 hücum ribauntu şansı tanıyan, 17 top kaybı yapan ve rakipten 24 tane az top kullanan Efes, tüm bu savunma zaaflarının yanısıra 2. yarıda sadece 2 üç sayı isabetinde kalınca farkı giderek açan ev sahibi rahat bir galibiyet aldı.
Efes bu sezona çok iyi giren ekiplerden bir tanesi, gelecek için umut veriyor. Ancak daha büyük hedefler için, Euroleague’de mutlaka savunma da gerekiyor.