Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Darüşşafaka Doğuş, bu sezon ev sahibi olduğu 5. maçında 3. yenilgisini Olimpiakos karşısında aldı. İlk yarıda ribaunt sıkıntısı çeken temsilcimiz, bunu Furkan ile çözmeyi başarsa da, rakibin kısalarını durduramadı.
Euroleague’in 10. haftasında Olimpiakos’u konuk eden Darüşşafaka Doğuş, 77-71 yenilmekten kurtulamadı.
Bu sezon Volkswagen Arena’da oynadığı 3 maçta 2 yenilgi almıştı temsilcimiz, bir de iç saha maçı olarak Abdi İpekçi’de CSKA galibiyeti vardı. Olimpiakos karşısında alınacak bir galibiyet çok şey kazandıracaktı. Ancak maça çok kötü başladı temsilcimiz. Spanoulis’in savunmasında aksadı. Lojeski’ye hazırlanan pozisyonlar da keskin şutörün elinden potamızdan geçince, kontrolü konuk takım hemen ele aldı. Daçka, dış şutlarla rakibine karşılık veriyordu ama iki ekibin hücumları arasındaki en büyük fark, organizasyonlarıydı. Bu atmosferde Olimpiakos, 11-0’lık seri buldu, devreyi 43-34 önde kapadı.
Derslik hücumlarına 2. yarıda da devam etti Olimpiakos, hele Spanoulis’in skoru 55-43 yapan bir üçlüğü öncesindeki paslaşma kıskanılacak cinstendi. Daçka bir kez daha rakibine dışarıdan atarak yanıt verdi ama bu kez de Green engeli karşımıza dikildi. Son çeyreğe 6 farklı galip girdikten sonra uyandı ekibimiz, top boyalı alanda Furkan’a indi. Furkan arayı kapadı, Daçka maça inandı. Bir gün önce F.Bahçe maçında çok dert yandığımız hakem kararları burada da sahne aldı.
Wanamaker’a fark 2’ye inmişken çalınan ilginç steps kararı, aynı hücumu Olimpiakos 3 sayılık basketle bitirince daha da can yaktı. Ardından Daçka’nın telaşı, yanlışları beraberinde getirdi, art arda iki üçlükle maçı ortaya getiren Wilbekin unutulurken, Wanamaker kahramanlığı istedi, Olimpiakos da bu hatayı affetmedi.