Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Euroleague’deki 3 galibiyetini de deplasmanda elde eden Darüşşafaka Doğuş, evinde ilk kez kazandı. Alman ekibi Brose Baskets karşısında çok zorlansa da sonuca gitmeyi başaran temsilcimiz, 6. maçında 4. kez salondan gülerek ayrıldı.

Turkish Airlines Euroleague’deki 6. maçında Alman Brose Baskets’i konuk eden Darüşşafaka Doğuş, sezonun 4., evindeki ise ilk galibiyetini elde etti: 72-70. Aslında yine istediği basketbolu sergileyemedi Daçka, özellikle ilk yarıdaki oyun ilginçti. 20 dakika içinde sadece 4 kez iki sayılık basket buldu, zaten 11 kez denemişti. Hep dış atışlarla skor aradı. Maçın başında Clyburn ve Bertans ile etkili olup farkı 9 sayıya kadar çıkardı ancak dış şut yüzdesi düştüğü anda başta bir alternatif üretemediği için kriz yaşadı. Hem Furkan, hem de Slaughter’ın sırtı dönük oyununun olmaması, Almanlar’ın da ikili oyunları çok iyi savunarak uzunları potaya koşturmaması, Daçka hücumlarını iyice tıkadı. O dönemde belki Oğuz çare olabilirdi ama, Blatt’in verdiği süreleri bugüne kadar hep olumlu kullanan tecrübeli ismin yine yüzüne bakılmadı! David Blatt’in bir ara döndüğü 4 kısalı düzende ribaunt üstünlüğü de elden gidince, devre sonunda Bamberg, Daçka’yı yakaladı.

Haberin Devamı

Kaderini yendi!

İkinci yarının başında yine üçlüklerle başladı Daçka maça ama arayı açan, Moermann’ın boyalı alanda top almaya başlaması ve dengesi biraz bozulan Almanlar’ın savunmasına karşı hem Furkan’ın, hem de kısaların atak yapmaya başlamasıydı. Ancak bu düzen son çeyreğin başında bozulunca, 8-0’lık Bamberg serisi, maçı yeniden ortaya getirdi. Evinde kazanamama stresini hisseden ve çözümü yine dış şutlarla arayan Daçka neredeyse kötü kaderi yeniden yaşayacaktı. Neyse ki Clyburn’ün son saniyelerde çaldığı topu, Wanamaker sayıya çevirdi.

Pankartla çıktılar

Darüşşafakalı çocuklar Atatürk’ün ölümünün 78. yılı nedeniyle sahaya, “Ata’mızı saygı ile anıyoruz” yazılı bir pankartla çıktılar. Bu arada son saniyelerde galibiyete ulaşan Daçkalı oyuncular sevinçlerini taraftarlarıyla paylaştılar.