Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İspanyollar iki devrede de çift haneli farklarla öne geçmeyi bilse de, yeni transferler De Colo ve Williams ile geri dönmeyi başaran Fenerbahçe Beko son dakikalarda skora denge getirdi ama kader anlarını daha iyi oynayan Real Madrid galibiyete ulaştı

Turkish Airlines Euroleague’de sezonun ilk maçında Real Madrid’e konuk olan Fenerbahçe Beko salondan 81-77’lik skorla mağlup ayrıldı.
Vesely ve Lauvergne gibi iki uzundan yoksun çıktığı deplasmanda Real Madrid’in maç başı fırtınasına engel olamayan temsilcimiz, ev sahibinin ekstra skor katkısı aldığı Taylor’ı durduramadı, 5 top kaybı yaptığı 5. dakikada 19-4 ile 15 farkla geriye düştü. Stimac’tan gelen 4 sayılık katkı Fenerbahçe’yi krizden çıkardı, sonrasını De Colo’ya bıraktı. Fransız yıldız, ne kadar önemli bir transfer olduğunu hücumu sırtlayarak gösterdi, bir diğer yeni transfer Derrick Williams’ın da katkısıyla temsilcimiz devre sonunda 41-40 ile farkı 1’e indirdi.
2. yarının başında Melih ile 44-43 öne geçtikten sonra rakibe 11-0’lık seri verdi temsilcimiz. Bu bölümde hücumdaki organizasyon sıkıntısı ve top kayıpları canımızı çok yaktı. Sloukas, Ali Muhammed ve Westermann’dan gelen sınırlı katkı sonrasında Obradovic takımı ilk yarıda da kısa süre denediği 5 kısalı sistemle sahaya sürdü.

40 dakika oynadı
Williams’ın 5, Kalinic’in 4 numara olduğu düzende Melih’in de savunmada verdiği katkı son çeyreğe 64-55 geride giren Fenerbahçe’yi yeniden ayağa kaldırdı. Ancak o anlarda Derrick Williams öyle bir enerji koydu ki sahaya, 40 dakika hiç çıkmadan oynayan bir isim için Real Madrid karşısında bu enerjiyi korumak gerçekten imkansızdı. Sürekli adam değişmeli savunmayı bir iki pozisyonda boyalı alana topu geçirerek cezalandırdı belki Madrid ama Fenerbahçe hızla geri dönmeyi başardı. Son dakikalarda sahanın iki yıldızı Williams ile De Colo’nun yorgunluğun da etkisiyle yaptığı top kayıpları belki temsilcimizin zoru başarmasını engelledi ama Vesely de sakatlıktan döndükten sonrası için gerçekten umut verdi.