Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi Play-off çeyrek final serisinin 3. ve son maçında Türk Telekom’u 92-59 ile geçen Fenerbahçe Beko, yarı finale yükselen son ekip oldu.

Serinin ilk iki maçında yaşanan gerginlikler ve özellikle de Ankara’daki son maçta Telekom’lu oyuncuların maç sonundaki sevinç gösterisi Fenerbahçe’yi ekstra motive etmiş olacak ki, sarı-lacivertli ekip oyuna fırtına gibi girdi. Melli’nin 5 numarada başladığı maçta ilk opsiyonu dış şutlardı Fenerbahçe’nin ve Kalinic’in art arda 3 üçlüğü işlerin yolunda gideceğinin habercisiydi. Zaten maç boyunca da çılgınca şut atmaya, rakip potayı bombardımana tutmaya devam etti sarı-lacivertli ekip. Telekom, rakibin bu düzenine karşı Stimac’ı boyalı alanda topla buluşturarak oyuna girse de Ahmet’in oyuna girmesi, savunmadaki açığı da giderdi. Ankara’daki maçta Fenerbahçe’nin 3 sayı bombardımanına Campbell ile yanıt veren Telekom, bu kez çemberi dövüp, ilk yarı sonunda 8’de 1, maçın sonunda ise 23’te 4 isabette kalınca, ipler tamamen Fenerbahçe kontrolüne geçti. Ancak işin mücadele kısmında da çok öndeydi Fenerbahçe devre sonunda 16-8 ribaunt üstünlüğü, 16-2 top kaybından üretilen skor üstünlüğü, kimin daha çok istediğini gösteriyordu. Tabii ki bunda kenardan gelip oyuna her iki yönde de müthiş katkı veren Sinan ile, taraftarların itmesiyle savunma gayretini hücumda göstermeye başlayan Ahmet’in rolü büyüktü.
3. çeyrekte fişi çekti
Sonuçta F.Bahçe, çok daha istediği, oynadıkça güvenini artırdığı, 5 eksiğini hırsıyla kapadığı bir maç oynadı ve 3. çeyrekte fişi çekti. Ancak Obradovic’in Telekom’un mola aldığı, farkın 37 sayıya çıktığı sayının öncesindeki baskı nedeniyle oyuncularını rakip pota altına kadar giderek kutlaması günün özetiydi. Yani Fenerbahçe cephesi Ankara’da yaşananları kafasına fena halde takmıştı, sahaya da o hırsını fazlasıyla yansıttı.