Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Pınar Karşıyaka’ya bu sezon 3 maçta da yenilen Fenerbahçe Ülker bu kez rakibine göz açtırmadı. Boyalı alanı çok iyi kullanan ve rakibin etkili silahı Batista’yı da akıllı savunması ile durduran sarı-lacivertli ekip, yarı final serisinde 1-0 üstünlüğü 19 farkla yakaladı

F enerbahçe Ülker bu sezon 3 kez yenildiği Pınar Karşıyaka karşısında play-off yarı finalinin ilk maçına çok kararlı başladı, çok akıllı oynadı ve ikinci yarıdaki performansıyla 88-69 galip gelip, seride avantaj yakaladı.
Sarı-lacivertli ekibin en önemli hamlesi, rakibin boyalı alandaki silahı Batista’ya gerekli önlemleri almasıydı. Topla her buluştuğunda ikili sıkıştırma ile karşılaşan Batista’nın, pas yeteneğini kullanarak arkadaşlarına yaptığı asistler sonrasında, Ömer’in oyuna girmesi, Bogdanovic’in kısa oyuncu savunmasına geçmesi ve Ömer’in Diebler’a yapışması maçı çözen hamle oldu. Çünkü Ömer yardıma gittiğinde pas açılarını da çok iyi kapattı, Batista sezonun en vasat maçlarından birisini oynadı.
Tabii ki Batista’nın etkisiz kalışında Oğuz Savaş’ın etkili oyununun da büyük rolü vardı. Hem savunmada, hem hücumda çok akıllı işler yaptı dev oyuncu, doğru kullanıldığında ne denli tehlikeli bir silah olduğunu ispatladı.
McCalebb sırtladı
İlk yarıda dış şutlarla ayakta kaldı Pınar Karşıyaka, çaldığı 5 topu da kolay basketlerle bitirirken alan savunmasında da etkili oldu, 34-28’de 6 farklı öne geçti. Ancak McCalebb, kriz anlarında takımını sırtlayan isim oldu, potaya gidişleriyle devre sonunda 8-0’lık seride başrolü oynadı, takımını bir anda öne taşıdı.
İkinci yarıda rakibin alan savunmasına karşı üç sayılık isabetler de artınca Fenerbahçe için oyunun kalan bölümü daha kolay oynandı. Haftalardır Kleiza’yı kötü de oynasa sahada tutarak ritmini bulmasını başlayan Obradovic, sonunda istediğini aldı. Litvanyalı art arda üçlükleriyle rakip savunmanın direncini kıran ve son çeyreğe 59-53 girilmesini sağlayan isimdi.
Ancak asıl darbeyi son çeyrekte vurdu Fenerbahçe rakibine. Kleiza’ya, Bogdanovic de eşlik etti, 10-0 girilen son çeyrekte fark 21 sayıya (88-67) kadar yükseldi, sarı-lacivertli ekip 88-69 ile 1-0 öne geçti.

Haberin Devamı

Fener dişini gösterdi