Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Sarı-lacivertli ekip, 4. çeyreğin başında 20 farkla öne geçse de, Bursa ekibi müthiş bir dönüş daha gerçekleştirdi, farkı 1’e kadar indirdi. Ancak basit hatalar yapan ev sahibi karşısında tecrübe farkını bir kez daha hissettiren F.Bahçe Beko, finale yükselmeyi bildi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde Fenerbahçe Beko, deplasmanda TOFAŞ’ı 76-71 yenerek yarı final serisinde durumu 3-0 yaptı, finale çıktı.
Fenerbahçe Beko bu serinin genelinde olduğu gibi yine oyuna fırtına gibi girdi, Ali Muhammed (2) ve Melih’ten gelen 3 üçlükle skoru 9-0 yaptı. İlk 6 hücumdan skor çıkarmayı bilen sarı-lacivertli ekip, özellikle hücumda maça çok gergin başlayan ve uygun pozisyonlarda bile hata yapan ev sahibine karşı 15-1 ile farkı 14’e çıkardı. 2. maçta olduğu gibi kenardan gelen Berkan, takımına enerji de kattı ve Bursa ekibi 14-2’lik seri ile maça tutunsa da, Kalinic’in başrolde olduğu 8-0 bulan Fenerbahçe, çeyreği 25-14 galip kapadı.
TOFAŞ’ın hücumda sıkıntısı devam etti. İki tecrübeli isim Kadji ve Barış’ın takımlarına hiç katkı veremeyip çok az süre alışı, Fenerbahçe cephesinde ise Guduric’in sahne alışı, devrenin de 42-28 Fenerbahçe üstünlüğüyle geçilmesini sağladı. Hem ikili oyunları iyi oynayan, hem de yarı sahadaki pas trafiği ile rakip savunmayı kolay geçmeyi başaran Fenerbahçe, 61-43 galip girdiği son çeyreğin başında 63-43 ile 20 farkı yakaladı. Serinin 2. maçında 18 sayı geriden dönüp maçı kazanma noktasına getiren TOFAŞ, aynı dönüşü bir kez daha yaptı. Hem Fenerbahçe’nin az adamla oynamasının etkisi, hem de skorun rehavetini, Yiğit ve Berkan’ın enerjisi ile cezalandıran, Mejia ile Weems’in de hücumda onlara eşlik etmesiyle 23-4’lük seri buldu TOFAŞ, farkı 1’e indirdi. Ancak art arta takımın en tecrübeli isimleri hatalar yaptı. Önce Weems, Dixon’a çok kolay geçildi, ardından Mejia basit top kaybı yaptı, Fenerbahçe farkı yeniden 5’e çıkardı, taktik faullerde de hata yapmayıp, adını finale yazdırdı.