Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sarı-lacivertli ekip, play-off final serisine muhteşem bir giriş yaptı, TOFAŞ’ı adeta sahadan silip farklı kazandı. Ali Koç’un başkanlığındaki ilk resmi maçta tribünlerdeki coşku sahaya da yansıdı, Fenerbahçe 40 farkla şov yaptı.

Fenerbahçe taraftarını saha kenarında zaten fazlasıyala motive eden bir ‘coach’ varken, buna tribündeki ‘Koç’ heyecanının da eklenmesi, Ülker Spor ve Etkinlik Spor Salonu’nda müthiş bir atmosfer yarattı, bu ortamda final serisinin ilk maçına fırtına gibi giren ev sahibi çok rahat kazandı, 103-63 ile final serisinde durumu 1-0 yaptı.

Haberin Devamı

Zaten Banvit serisinin son maçını rahat kazanıp, rakibinden bir gön önce oynamanın ve daha geniş kadroya sahip olmanın da artısıyla enerji olarak Bursa ekibinin önünde olmasını beklediğimiz Fenerbahçe, Ali Koç rüzgarıyla birlikte adeta kasırgaya döndü, TOFAŞ karşısında çok rahat güldü.

Pahalıya patladı

Efes serisinden yorgun dönen TOFAŞ’ın sadece yorgunlukla değil final stresiyle de başa çıkması gerekiyordu. İlk yarıda bu konuda sınıfta kaldı. Teknik ekip bu tecrübeyi defalarca yaşamış olsa da, sonuçta sahaya çıkan oyuncular ve onların hataları Bursa ekibine pahalıya patladı. TOFAŞ daha maçın başında Fenerbahçe gibi bir takım karşısında en son yapması gereken şeyi yapıp sürekli top kayıpları sonunda potasında sayılar gördü. İlk yarı sonunda top kaybı sonucu bulunan skorun Fenerbahçe lehine 19-0 olması, aradaki farkı net biçimde gösteriyordu. Özellikle Henry’den verim alamayan, Barış girdiğinde kısa süreli toparlanmalar yaşasa da, önce Crocker ardından da Morgan’ın diskalifiyesiyle çok önemli iki isminden yoksun kalan Bursa ekibi, rakibinin hem içeriden hem dışarıdan çok iyi yüzdelere ulaşmasıyla 3. çeyrekte maçı tamamen kopardı.

TOFAŞ’ın rakiplere tehdit olan 4 numara pozisyonunda Melli, guard pozisyonunda ise Wanamaker’ın duruşu, Henry-Morgan ikilisine karşı büyük üstünlük kurmaları, saha içindeki farkın özetiydi. Ancak dün gecenin kesin özeti Başkan Ali Koç ile doruğa çıkan enerjiydi.