Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Fenerbahçe, geçtiğimiz sezon çeyrek finalde 3-0 ile dize getirdiği Real Madrid’e, Ülker Arena kâbusunu bir kez daha yaşattı. Müthiş mücadelede sezonun en iyi maçını oynayan Nunnally ile ayakta kalan temsilcimiz, ABD’li oyuncunun bitime 1 saniye kala bulduğu faul sayısıyla kazandı.
Euroleague’deki 10. maçında Real Madrid’i ağırlayan Fenerbahçe, rakibini 78-77 ile geçti, 10. maçında 7. galibiyetine ulaşırken, galibiyet sayısında İspanyollar’ı yakaladı.
Son dönemin en formda ekiplerinden olan Real Madrid karşısında galibiyetin anahtarı savunmaydı. Bogdanovic’in yokluğunda maç başında bunda çok zorlandı temsilcimiz, rakip kısaların potaya gidişlerine bir türlü önlem alamadı. Udoh-Vesely ikilisinin aynı anda sahada bulunması bile, ön alandaki isimler çok kolay geçilince, fazla işe yaramadı. Ancak hücumda geldiği günden bu yana en iyi performansını sergileyen Nunnally vardı. ABD’li oyuncu, ilk çeyrekte 4’te 4 isabet bulunca, üzerindeki stresi de attı. Maçın sonunda, galibiyeti getiren sakinliği de, aslında ilk çeyrekte attıklarının mirasıydı!
Obradovic, adam değişmelerdeki hataları azaltmak için, 4 numaraya Kalinic’i çekti fakat bu kez de İspanyollar, Hunter ile boyalı alanda ciddi bir üstünlük kurarak, skor bulmayı başardı. Bu kadar çok savunma yanlışına rağmen, rakibin 40 sayıda tutulması, maçın ilerisi için umut verici detaydı.
Zaten ikinci yarıda, o özlenen savunma sahnedeydi. Fenerbahçe, Arena’daki müthiş atmosferde adeta taraftarıyla birlikte savunma yaptı, yardımlar tam zamanında geldi, Real 3. çeyrekte 17 sayı üretebildi.

Kazanma alışkanlığı
Kader periyodunda ise Randolph sıkıntı yarattı. Boyalı alanı kapatmaya daha fazla konsantre olan temsilcimize karşı özellikle Kalinic dışarıdayken, dış şutlar ile 13 sayı üreten Randolph, yüreklerimizi ağzımıza getirdi ama Sloukas’ın müthiş enerjisi takımı hep ayakta tutmayı bildi. Hakemlerin ilginç düdükleri bile Fenerbahçe’nin gardını düşüremeyince maç sonuna kafa kafaya girildi. Hakemler son hamlelerini 2.5 dakika kala Sloukas’ı iki teknik faulle dışarı göndererek yaptı ama bu salonda Real’e karşı kazanmayı alışkanlık yapan bir takım vardı. Neyse ki, Polonyalı hakem de diğer ikiliye uymayıp, son saniyede çalınması yürek isteyen faulü çaldı, Nunnally de ilk faulü atıp, ikincisini kaçırarak, maçı kazandırdı.