Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sarı-lacivertliler, sahasında konuk ettiği Muratbey Uşak’ı geçerken zorlanmadı. İlk dakikalarda pota altından çok sayı yese de Ahmet-Vesely ikilisiyle toparlanan Fenerbahçe Doğuş, hücumda da Melih ve Sinan’la coştu, liderlik koltuğuna oturdu.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde 12. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Doğuş, Muratbey Uşak’ı 89-72 yenmeyi başardı, TOFAŞ’ın kaybettiği haftada kazanarak averajla liderliğe çıktı.

Uşak ilk dakikalarda boyalı alandan skor bularak 8-2 öne geçse de Melih’in iki üçlüğüyle rakibini yakalayan sarı-lacivertli ekip, boyalı alanda da Ahmet-Vesely ikilisiyle etkili olup, ilk çeyreği 26-23 önde bitirdi.

Haberin Devamı

2. çeyrekte Sinan’ın da hem savunma, hem de hücumdaki katkısıyla 42-25’te 17 farkı yakalayan ev sahibi, devreyi de 46-34 galip tamamladı. 2. yarının başında Melih ile skor üretmeyi sürdüren Fenerbahçe, bu oyuncunun kenara gelmesinin ardından hücumda sıkıntı yaşadı, Uşak da Miles-Hamilton ikilisiyle farkı 53-48’de 5’e indirdi. Ancak krizi yine Sinan ile aşan ve Sloukas’ın da katkısıyla rahatlayan Fenerbahçe, son çeyreğe de 64-53 önde giren taraf oldu.

Uşak bir kez daha dış atışlarla geriye dönmeye çalıştı, son 4 dakikaya girilirken farkı 6 sayıya çekmeyi başardı. Melli, Sinan ve Melih ile kalan bölümde yeniden savunmasını sertleştiren Fenerbahçe, aynı oyuncular ile skor bulup, 14-3 seri bularak, salondan farklı galip ayrıldı.