Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İstanbul’da 20 sayı geriden gelip yendiği Türk Telekom’la bu kez Başkent’te kozlarını paylaşan sarı-lacivertli ekip, boyalı alanı devreye sokamadı, savunmada da aksadı. Nefes kesen maçı kazanmayı bilen ev sahibi, yarı final umudunu çarşamba günkü son maça taşıdı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi çeyrek final serisi 2. maçında Türk Telekom, sahasında Fenerbahçe Beko’yu 88-85 yendi, durumu 1-1’e getirdi.
Fenerbahçe Beko maça Ali Muhammed’in üçlükleriyle başladı, ona Guduric de katkı yaptı, 24-18’de 6 farkı yakaladığı ilk periyodu 24-21 galip kapadı. Obradovic 27-21’den sonra Vesely, Lauvergne ve Datome’nin yokluğunda takımı yine kısaltmak zorunda kaldı.
Telekom sürekli penetre edip potaya gitti, rakip boyalı alanı kapamak için gömülünce de Campbell hünerlerini sergiledi. Art arda 4 üçlük attı ABD’li, 14-2’lik serinin mimarı olup, takımını öne geçirdi. Telekom, rakibin 13’te 8 üç sayı isabetine rağmen devreyi de 48-45 önde tamamladı. Fenerbahçe üç sayı bombardımanına devam etti, bu çeyrekte Melih 4 isabet bulup 14 sayı üretirken, Telekom’u oyunda tutan, ribaunt üstünlüğü ve boyalı alandan ürettiği sayılardı.
4. çeyrekte Kalinic’in üçlüğüyle Fenerbahçe 73-70 öne geçti ama Campbell’ın durdurulması imkansızdı. 38. dakikada Obradovic tekrar 5 kısaya dönüp hücumu iyi yapmak istedi ama Kalinic’in top kaybını üçlükle cezalandıran Campbell skoru 84-80 yaptı. Sloukas’ın 10 saniyede attığı 5 sayı takımını umutlandırdı ama Landesberg ile çizgide hata yapmayan Telekom, nefes kesen maçı kazandı.
Belki Campbell üçlüklerle rakibine tek başına yanıt verdi ama boyalı alan sayılarındaki 36-16, ikinci şanslardaki 12-2’lik üstünlük, maçın kaderini çizen detaydı. Yani Fenerbahçe sakat uzunlarını Ankara’da çok aradı.