Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

16 maçta 15, arka arkaya 12 galibiyet alarak Rusya’ya giden temsilcimiz, hücumda çok aksadı. Boyalı alanda Vesely’nin mücadelesiyle ayakta kalsa da, dışarıdan sadece Melih’ten katkı alan Fenerbahçe Beko, normal süresi eşitlikle tamamlanan karşılaşma sonunda 2. yenilgisini tattı.

THY Euroleague’in lideri Fenerbahçe Beko, 12 maç sonra Khimki’ye normal süresi 72-72 biten maçta 84-78 yenilmekten kurtulamadı, 17. haftada 2. yenilgisini tattı.

Potasını savunmayı kafasına koyan ekibimizde, kenardan gelen Melih de çok kısa sürede 10 sayı üretirken, ilk çeyrek sonu ve 2. çeyreğin başındaki 17-4’lük serinin mimarı oldu, Fenerbahçe 26-13 ile 11. dakikada 13 sayı öne geçti. Ancak Vesely’nin kenardayken Lauvergne’in beklentilerin çok altında kalışı, Mickey’i pota altında devreye soktu. Sloukas ile Datome’nin de bir türlü devreye girememesi, ev sahibine 11-0’lık seri şansı verdi, Khimki 36-35 öne geçse de faul çizgisinden 13’te 13 atan Fenerbahçe, devreyi 41-38 galip bitirdi.

Haberin Devamı

2. yarıya Vesely 8 sayıyla başlayınca, rakip tüm konsantrasyonunu onu savunmaya verdi. Ona giden yardımlarda dışarıda uygun pozisyonlar bulan temsicimizde Melli, Sloukas ve Datome bir türlü isabeti bulamayınca, ibre ev sahibine geçti, Khimki son çeyreğe 57-54 galip girdi.

Müthiş seri bitti

Dışarıdan büyük kriz yaşadığımız maça çok iyi girmesine rağmen uzun süre kenarda oturan Melih, 33’te yeniden sahaya girdi, ikisi üçlük, 8 sayıyla takımını 66-63 öne geçirdi. Ancak Markovic’in kritik şutları, Vesely’nin 5 faulle çıkmasının ardından boyalı alan kontrolünü ev sahibinin alması, taktik faullerle birlikte maçı uzattı: 72-72.

Uzatmalarda enerjisi daha yüksek olan Khimki, boyalı alanı iyi kullanarak 84-78 kazanmayı bildi. Temsilcimiz sadece 7 üç sayı isabeti bulurken, bunların 4 tanesi 15, 2 tanesi de 17 dakika sahada kalan Dixon’dan geldi. Yani maçın büyük bölümünde dışarıdan şut bulamadan oynamak, bütün düzeni bozdu, müthiş seri de son buldu.