Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Avrupa Basketbolu’nun yetiştirdiği en büyük guardlardan birisi olan ve yönettiği takımlarda da oyun kurucularını mükemmel kullanan Jasikevicius’un Zalgiris Kaunas’ı, sarı-lacivertli temsilcimizi de Pangos’un müthiş performansıyla yıktı. Fenerbahçe Doğuş, Euroleague’deki 12. maçında 4. yenilgisini sahasında Zalgiris Kaunas’a karşı 90-89’lik skorla aldı.
İki takım da birbirinin zaaflarını çok iyi belirlemiş, onu işlemeyi kafasına koyarak sahaya gelmişti. Zalgiris, tüm maç boyunca, Jasikevicius’un elinde evrim geçiren guardların son sürümü olan Pangos ile Fenerbahçe’nin adam değişmeli savunmasına ceza kesti. İlk dakikalardaki şoku çift guarda dönüp, olağanüstü bir baskıyla savuşturdu temsilcimiz ve 1. periyodu da 24-16 önde bitirdi ama boyalı alandaki sıkıntı her dakika kendisini biraz daha fazla hissettirdi. Pangos’a karşı Fenerbahçe’nin de hazırlığı vardı, Guduric ve Nunnally hücumda ona karşı sürekli boyalı alanda sırtı dönük oyunlarla birşeyler üretti ama savunmadaki hataları bu yaptıklarını gölgeledi. Guduric’in Pangos’u işlerken gelen yardımlarda hazırladığı pozisyonlar devreyi de Fenerbahçe’nin önde bitirmesini sağladı ama 2. yarıda Zalgiris’in Pangos-Toupane ikilisi ile kestiği cezalar, işleri giderek zorlaştırdı.

Umulmadık sonuç
Hücumda planlarını uyguladı, boyalı alandaki düşük yüzdesini Vesely ile biraz daha artırdı temsilcimiz ama savunamayınca olmadı. Maç sonunda 12 oyuncusunu da kullanan Zalgiris’in enerjisi, en az taraftarını arkasına alan ama 8 oyuncusuyla oynayan, temsilcimiz kadardı. Rakip guardın bu denli etkili olduğu maçta, Eurocup yarı finalinde ona karşı çok etkili olan Sinan da dahil, aynı pozisyondaki 3 ismin hiç süre almaması belki de yaratılacak bir kaos ile onları bozma fırsatının kaçmasına neden oldu. Maç sonunda hakemlerin tartışmalı kararları, son 5 dakika çok fazla hata yapan Sloukas’ın, son topta çok erken ve zorlama bir atış yapması, ne yazık ki hiç ummadık bir sonucu ortaya çıkardı.