Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Fenerbahçe Ülker, grup maçlarında Barcelona’yı devirmişti. Bunun adı zaferdi, destandı... Belki de bu sezon aynı başarının tekrarını yaşamak çok zor olacaktı. Ancak yaşandı, hem de fazlası.
Takımın en tecrübeli isimlerinden birisi olan Mirsad Türkcan sakattı, oynamadı. Vidmar’ın da yokluğu düşünüldüğünde savunmaya sertlik kazandıran ve dün de 23 dakika mükemmel oynayan Kaya Peker, önce hakemin, sonra da kendisinin saçmalamasıyla 5 faulle dışarıda kaldı. Ömer Onan bir haftadır idman yapmıyordu, maça da benchte başlamıştı.
Bu şartlar altında karşımızda bulunan rakip de, Avrupa’nın en pahalı takımlarından birisi, Papaloukas, Teodosic ve Spanoulis gibi birbirinden değerli üç guardı bulunan Olympiakos’tu. Bu takımın uzunları da Bourousis ve Nesterovic’ti. Daha 1 hafta önce deplasmanda Panathinaikos’u devirmişlerdi.
Ancak biz bu takımın da kusursuz olmadığını biliyor, forvetlerinin verimsizliklerini lehimize çevirmeyi başarırsak, kazanırız diyorduk. Spahija da bu açıklarını cezalandırmak için her şeyi ince ince düşündüğünü gösterdi, rakibin forvetlerden bulacağı şutları riske ederek, sadece guardların şutlarını ve ikili oyunlarını kesmeyi denedi. Plan, 3. çeyrek dışında tıkır tıkır işledi. Mükemmel hazırlanan temsilcimiz, Yunanistan deplasmanında farklı yenilmememin avantaj olacağını düşünürken Yunanistan’dan 14 sayılık, rüya gibi bir galibiyet çıkarmayı bildi. Belki çok erken ama, bence bu galibiyet, grup liderliğini getirecek muhteşem bir hamleydi.
Spahija’nın mükemmel düzenini sahada harfi harfine uygulayan Ukic, sakat sakat sahaya çıkmasına rağmen son çeyrekte 12 sayı atıp, savunmanın kralını yapan, Spanoulis’e potayı göstermeyen gerçek kahraman Ömer, rakibin forvet açığını mükemmel oyunuyla iyice gözlerine sokan Tomas, Telekom maçının ikinci yarısında başladığı savunmasını Yunanistan deplasmanına da taşıyan Lavrinovic, ikinci çeyrekte temsilcimizi kritik üçlüğüyle oyunda tutan Preldziç, geldiği günden bu yana en faydalı oyununu oynayan May... Maçın başındaki etkinliğiyle Kinsey, oyunda kaldığı sürece adeta göğüs göğüse çarpışan Kaya, ilk yarıda art arda yaptığı top kayıplarını son çeyrekteki hayati üçlüğüyle unutturan Jasikevicius ve pota altındaki jokerimiz Oğuz...
Hepinizle gurur duyuyoruz.