Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kendisi için prestij, E Grubu’ndaki diğer temsilcimiz Anadolu Efes için ‘umuda yolculuk’ maçında Kızılyıldız’a konuk olan Darüşşafaka Doğuş, Fenerbahçe’nin ardından Sırplar’ı sahalarında yenen 2. takım olmayı başardı. Daçka, TOP 16’daki 4. galibiyetini alarak Efes’in şansını devam ettirmesini sağladı.

Turkish Airlines Euroleague TOP 16 E Grubu’ndaki 13. maçına Kızılyıldız deplasmanında çıkan Darüşşafaka Doğuş, rakibini 80-61 yenmeyi başardı, 4. galibiyetine ulaştı.

Bu sezon evinde sadece F.Bahçe’ye yenilen Kızılyıldız’ın, çeyrek finali garantilemek için sadece bir galibiyete ihtiyacının olması, Daçka içinse bu maçın prestijden öte anlamının bulunmaması, takımların stres düzeyini belirleyen önemli bir detaydı.

Haberin Devamı

İlk çeyreği 20-15 geride bitirdi temsilcimiz, ribauntlarda gerideydi. Hücumda erken atışların potamızda kolay basketlere dönmesi sıkıntı gibi gözükürken savunmadaki sertlik, işin rengini değiştirdi. Tempoyu mükemmel ayarlamaya başladı ekibimiz... Ribauntlarda rakibini yakalayan ve ikinci atış şansları tanımayan Daçka, hücumda da Bjelica-Miller eşleşmesinde ağırlığını hissettirdi, devre sonu 35-34 öne geçti.

8-0’lık seri

Kızılyıldız’ın bir an önce galibiyete ulaşıp çeyrek final bileti alma isteği, top kayıplarını 3. çeyrek sonunda 15’e, maç sonunda 9’a çıkardı. Daçka ise akıllı oyununu sürdürdü. Wilbekin-Gordon ikilisi 20 bin taraftarın önünde buz gibi kalmayı başarıp, skoru sürüklerken, 3. çeyreğin bitimine doğru 8-0’lık serisi ekibimizin son çeyreğe 55-48 galip girmesinin nedeniydi.

Son çeyrekte de kontrol hep Daçka’nın elindeydi. Markoishvili ve Redding’in devreye girmesi, savunmada çalınan topların kolay basketlere çevrilmesi, Kızılyıldız deplasmanında rüya gibi sayılabilecek 20 sayılık farkı da beraberinde getirdi, elleri iyice titreyen ev sahibi, faul çizgisinde de 23’te 11 isabetle kalınca, temsilcimiz zorlu deplasmanda 80-61 kazanmayı bildi.

Efes’e yaradı

Daçka’nın, Kızılyıldız deplasmanında aldığı galibiyet Efes’i sevindirdi. Çeyrek final şansı çok azalmış olsa da, bu skorla umudunu sürdüren lacivert-beyazlı ekip, son iki maçını kazanır, Kızılyıldız ise son maçında Cedevita deplasmanından yenik ayrılırsa çeyrek finale kalacak.