Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ligde üst sıradaki ekiplerle aşağıdakiler arasındaki makasın giderek açıldığı bir kez daha ispatlandı. Bir gün önce lider Fenerbahçe Beko’nun çok rahat aldığı galibiyetin benzerini, en yakın takipçisi Anadolu Efes de sahasında aldı, 40 dakikayı idman havasında oynadı.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’ndeki 14. maçında Afyon Belediyespor’u konuk eden Anadolu Efes, 97-78’lik skorla 11. galibiyetine ulaştı. İki yabancısı takımdan ayrılan ve henüz yerlerine takviye yapmayan Afyon ise ilk kez mücadele ettiği ligin ilk yarısını 10. yenilgisini tadarak kapadı.

Haberin Devamı

Maça Motum ve Larkin’den gelen sayılarla 12-0’lık seriyle girdi Efes. Potaya rahat giden lacivert-beyazlılar’da Dunston da boyalı alan üretkenliğini artırınca, hücum iyice rahatladı, Metecan’ın üçlüğüyle 27-12’de 15 farkı yakalayan ev sahibi ilk çeyreği 29-16 galip kapadı.

Rahat bir tempoda oynanan maçta Ergin Ataman, daha 2. çeyrekte, Mustafa, Ömer Can, Onuralp gibi gençlerin olduğu 5 Türk’ü sahaya sürerken, fark 49-29’da 20 sayıya çıktı, devre de 51-38 Efes lehine tamamlandı.

Afyon direnemedi

3. çeyrekte de Larkin-Moum ikilisiyle etkili olan Efes’e, konuk takım Altay ve Collaway ile yanıt vermek istese de son çeyreğe 74-58 girildi.

İki takımın da artık tamamen antrenman havasında oynadığı son periyotta Metecan ve Onuralp ile farkı 24 sayıya kadar çıkaran Efes, salondan da 19 farklı galip ayrılmayı bildi.