Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Fenerbahçe Doğuş, ilk maçta savunmasıyla göz açtırmadığı Alman rakibine, İstanbul’da da şans tanımadı. Vesely’nin yine yıldızlaştığı, 11 oyuncunun skora katkı yaptığı sarı-lacivertli temsilcimiz, 22. hafta sonunda 15. galibiyetine ulaştı.

Euroleague’deki 22. maçında Brose Basket Bamberg’i konuk eden Fenerbahçe Doğuş, 77-69’luk skorla 15. galibiyetine ulaştı, zirve yarışından kopmadı.
Baştan sona üstün oynadığı karşılaşmaya çok iyi girdi temsilcimiz, 11-3 ile 8 farkı yakaladı. Art arda çalınan toplar sonrasındaki kolay basketler, rakibin direncini kıracak cinstendi ama sonrasındaki 7 hücumda sadece 1 sayı çıkarmak, bunların da 4 tanesinde top kaybı yapmak, çok erken kopabilecek maçta Almanlar’ı uyandırdı, Hackett’ın sayılarıyla ilk çeyrek 16-13 tamamlandı.
Farkı 1 sayıya indirdi Bamberg ama bu sezon ‘aman nazar değmesin’ dedirten Jan Vesely, yine sahne aldı. Art arda hücum ribauntlarını smaçlarla tamamlayan Çek yıldız, 2. çeyreğe 11 sayı sığdırarak farkı 13 sayıya çıkardı, devreyi de temsilcimizin 42-32 önde kapamasını sağladı.

İlk dört şansı arttı
Oyunun her alanında üstün bir görüntü sergileyen, sadece 4 saniyelik bir savunma bölümünde süre alan Sinan dışındaki 11 oyuncusundan skor katkısı almayı bilen Fenerbahçe farkı 17 sayıya kadar da çıkardı. Ancak dün bir türlü gelmeyen dış şut katkısı, Bamberg’in alan savunması karşısında sıkıntı olmaya başladı. Guduric ile Dixon’ın isabetleri nefes aldırıp, son çeyreğe 61-48 Fenerbahçe üstünlüğüyle girilmesini sağlasa da, 21’de 4 isabetle yakalanan yüzde 19’luk üç sayı yüzdesi çok daha farklı bir galibiyete engel olan detaydı. Savunmada genel anlamda istediklerini yapan Fenerbahçe’nin sürekli ikili oyunlarla potaya gönderilen Musli’yi durduramaması canları sıkmış olsa da, maçın tamanındaki müthiş performansını, son dakikalarda muhteşem smaçlarla süsleyen Vesely’nin resitaline engel olamadı. CSKA’nın kaybettiği haftada alınan bu galibiyet, bir kez daha liderlik umutlarını yeşertirken, ilk 4, yani saha avantajını ele geçirme şansını da oldukça artırdı.