Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Fenerbahçe Ülker, Barcelona’dan sonra CSKA Moskova’yı da yenilgiyle tanıştırmaya çok yaklaştı ama başaramadı. Uzatmaya giden maçta defalarca kazanma fırsatı yakalasa da kaybetmekten kurtulamayan temsilcimizde yeni transfer Zisis performansıyla umut saçtı.

Fenerbahçe Ülker, THY Euroleague F Grubu’ndaki ilk maçında CSKA Moskova’ya normal süresi 74-74 biten maçta uzatmalarda 84-81 yenildi.

Sezonun belki de en heyecanlı maçlarından bir tanesini izledik Ülker Arena’da. Fenerbahçe, yenilgisiz CSKA karşısında, ilk çeyrek dışında olağanüstü bir mücadele etti. Bunda yeni transfer Zisis de başroldeydi. Sadece ilk çeyrekte 8, ikinci çeyrekte 7 farkla geriye düşen temsilcimizin ayağa kalktığı anlarda farkedilmedi Yunan yıldızın önemi, uzatma dakikalarında 5 faul alıp o kenara geldi ği anda oyun tamamen birebirlere bırakıldı, tıpkı eskisi gibi!

Haberin Devamı

İlk çeyrek yaktı

Kolay değildi, Teodosic ve De Colo gibi iki süper guardı benchten getirecek kadar lüks içindeki bir takıma karşı maçı son topa taşımak, uzatmada defalarca kazanacak fırsatı bulmak. Fenerbahçe bunu başardı, hem de hücumdaki potansiyeli nedeniyle sahada tutulan Goudelock nedeniyle rakibi 4 kişi savunurken yaptı. Ama burası TOP 16. Küçük detaylar pahalıya patladı.

17 top kaybı

İlk çeyrekte 28 sayı yedikten sonra, maçın atarak kazanılamayacağını anlamak, rakibin boyalı alandaki üretkenliğini (genellikle faul çizgisine gittiler) yardımlarla azaltmak, dışarıdan da düşük yüzde ile atmaları sonucu öne geçmeyi de başarmak önemliydi ama o detaylar! Rakibe sıkıştığı anda Goudelock’ın üzerinden oynama kozu verilmişti. 25. dakikada 52-48 gerideyken Goudelock yerine Hickman’ın oyuna girişi ile ön alandaki sertliğin artması, 9-0 ile skoru bir kez daha lehimize çevirmişti ama Obradovic, dün de 19 sayı atan ABD’liden fazla vazgeçemedi.

İlk çeyrekte attığı 11 sayının ardından sadece savunmada aksamadı Goudelock, yapılan 17 top kaybında da başroldeydi. 17 şut atacak kadar serbestlik verilmişti kendisine, o da onu sonuna kadar kullanmayı seçti. Çok iyi savunma yaptığımız anlarda yapılan bir top kaybı bile öylesine önemliydi ki!

Haberin Devamı

Normal sürenin sonunda da, uzatmanın sonunda da defalarca kazanma şansı buldu temsilcimiz ama son hamleyi bir türlü gerçekleştiremedi. Ancak CSKA’ya karşı ortaya konan mücadele, bundan sonrası için umut vericiydi. Zisis’in takımdaki rolünün artışıyla Goudelock’ı kontrol edebilirse, temsilcimiz bu salonda kolay kolay kaybetmez, ancak deplasmanda da kazanmak için 4 kişilik savunma yetmez!