Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sarı-lacivertliler, üçüncülük maçında Macaristan’ın Sopron takımını devirdi. Temsilcimiz, farkı 18 sayıya çıkardığı karşılaşmanın 2. yarısında zorlansa da kazanmayı bildi, İstanbul’daki Euroleague Final Four organizasyonunu 3. bitirdi

Kadınlar Euroleague Final Four’unda Macaristan’ın Sopron takımını 64-58 yenmeyi başaran Fenerbahçe Öznur Kablo, sezonu 3. sırada bitirdi.
Aslında iyi bir sezon geçirmişti temsilcimiz, daha önce 3 kez oynadığı Final Four finalini tüm sezonki performansıyla yine hak etmişti ama yarı finalde yıldızlar topluluğu Ekaterinburg’a yenilmişti. Ancak sezonun madalyayla bitmesi gerekliydi, çünkü Fenerbahçe bunu hak etmişti.
Maça mükemmel savunma ile başladı temsilcimiz, 5.5 dakikada rakibine saha içi isabet şansı vermeyerek kontrolü ele geçirdi, hücumda da Sabally ile etkili olup, farkı 18 sayıya kadar yükseltti. Ancak farkın rehaveti, savunmaya yansıyınca konuk takım 13-0’lık seri yakalayarak, devre sonunda farkı 36-31 ile 5’e indirdi.
Thomas devrede
2. yarının başında yine bir atak yaptı ekibimiz ama hücumda aksayınca Macar rakibi hemen cezayı kesti, son çeyreğe 47-46 ile sadece 1 sayı önde girildi.
Kader çeyreğinde yine savunmasını oturtan ve rakibine 5 dakika sayı şansı tanımayan Fenerbahçe’de ilk 3 çeyrek sayısı bulunmayan Thomas devreye girip, ekibimizi hücumda sürükleyince 57-46 ile fark yeniden çift hanelere yükseldi. Sopron bir kez daha geri dönmeye çalışsa da Fenerbahçe Öznur Kablo buna izin vermedi, üçüncülük maçını 64-58 kazandı.