Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Yunan rakibi karşısında son çeyreğin başında 5 farkla geriye düşen Darüşşafaka Doğuş, Brad Wanamaker’ın müthiş performansıyla ayağa kalktı, 24. maçında 12. galibiyetini aldı.
THY Euroleague’de çeyrek final yarışı veren Darüşşafaka Doğuş, Panathinaikos’u 77-72 yenmeyi başardı, 24. maçında 12. galibiyetini aldı. Daçka’nın alacağı bir galibiyet sadece kendisine değil, Fenerbahçe’ye de çok yarayacaktı, zaten sonuçta, iki Türk takımı da geceyi mutlu kapadı. Daçka, Kızılyıldız ve Baskonia gibi çeyrek final yarışı verdiği rakiplerinin kazandığı hafta yarıştan kopmadı, Panathinaikos ile arasındaki galibiyet farkı 2’ye çıkan Fenerbahçe de ilk 4’teki yerini sağlamlaştırdı.
Maç başında Zizic ile ribaunt üstünlüğü kuran, Anderson’ın da hücumdaki etkili performansıyla 7 farkı yakalayan Daçka, rakip uzunların dış şut performansına önlem alamayınca, ilk çeyrek 17-17 kapandı.
Panathinaikos, devre sonunda üç sayı isabetini 9’da 6’ya yükselterek öne geçince, Blatt’ten 5 kısa hamlesi geldi. Bu düzen rakibin hızını keserken, hücumda da Wanamaker sazı eline aldı, temsilcimiz devreyi 35-33 galip bitirdi.
Yine Wanamaker’ın başrolü oynadığı 10-0’lık seri ile farkı 12 sayıya çıkardı ekibimiz ama onun dinlendirilmek için kenara alındığı 3 dakikada kontrol elden kaçtı. Bu kez Panathinaikos 13-0’lık seri buldu, son çeyreğe 53-53 girildi.
Bu kez Singleton ile 5 sayı öne geçen konuk takım oldu. Ama müthiş bir gece yaşayan Brad Wanamaker ‘ben buradayım’ dedi, sazı eline aldı. Son 4 dakikada 7 sayı bulan ABD’liye destek vatandaşı Clyburn’den geldi, Daçka hayati bir galibiyet elde etti.