Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İki takımın da savunmaya daha çok konsantre olacağı gün gibi ortada olan bir maçtı. Sırplar’ın maça en skorer isimleri Krstic ile değil de 2.17’lik Perovic ile başlamalarının altında yatan neden de Ömer Aşık’ı durdurma çabasıydı.
İki takım da pota altını kapatmayı ilk hedef olarak seçince, iş dışarıdan atılacak ekstra basketlere kaldı. Sahaya sakat sakat çıkan Hidayet’in 6’da 0 ile şut attığı ilk yarıda, bu yükü de, savunmada ve ribuntlarda mükemmel işler yapan Ersan taşıdı.
Kenardan gelen isimlerden Semih’le Sinan’ın müthiş katkısı, bir gün önce beli tutulan Ender’in Sırbistan’ın farkı artırabileceği ve tempo kazanacağı bir pozisyonda kendisini yerlere atarak adeta savaşması, ilk yarıyı önde bitirmemizi sağladı.
İkinci yarıda ise savunmaların dozu iyice arttı ve ortaya birisinin çıkıp dengeleri bozması lazımdı. O görevi Kerem Tunçeri aldı. Her takım guardı kadar konuşurmuş ya, sağolsun Ivkovic elindeki yarım guardı Teodosic’i kenarda tutma yoluna giderken Kerem Tunçeri hem uzunları, hem de Ersan’ı beslemeye devam etti. Son çeyrekte doğru dürüst sayı bile atılmadı. 5 dakikalık uzatmada ise fauller dışında bizim tek basketimiz vardı, Sırbistan ise sayı atamadı.
Sonuçta 12 Dev Adam 13 faul kaçırdığı, Hidayet’in 16’da 1 ile oynadığı maçı Sırbistan gibi inatçı bir takıma karşı kazandı. Bu galibiyet gerçekten çok anlamlı. Çünkü artık ilk ikide olduğumuz garanti. Yani çarşamba liderlik maçını oynadıktan sonra, çeyrek final için bir gün dinlenme şansımız oldu.