Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sahasında Olimpiakos’u konuk eden Darüşşafaka Tekfen, güçlü rakibi karşısında çok iyi başladığı maçta 19 farkı yakalasa son bölümde çok zorlandı. Bitime saniyeler kala farkı 2’ye indiren Yunan temsilcisi karşısında Douglas ile kritik faulleri sayıya çeviren Daçka ikinci galibiyetine ulaştı.

THY Euroleague’deki temsilcimiz Darüşşafaka Tekfen 15. maçında Olimpiakos’u sahasında konuk etti, 79-75’lik skorla ikinci galibiyetine ulaşmayı bildi.

Maça çok istekli başladı Daçka, özellikle savunmadaki agresifliği ile konuk takımın istediği hücumları yapmasını engelledi. Hücumda da Spanoulis’in savunduğu Douglas ile skor üreten, hızlı hücum sayılarıyla farkı çift hanelere yükselten temsilcimiz, ilk periyodu 24-12 galip bitirmeyi bildi.

Haberin Devamı

2. çeyreğin başında da aynı agresifliği sahaya yansıttı temsilcimiz, Kidd-Peiners ikilisiyle farkı 17 sayıya kadar yükseltti. Devre sonunda Leday’in ürettiği sayılarla fark tek hanelere düşse de, devre 42-31 Daçka lehine bitti.

14-2’lik seri

Evans’ın müthiş enerjisi, Brown’ın hücumda devreye girmesi, 58-39’da farkın 19 sayıya kadar çıkmasını sağladı. Ancak Strelnieks ile hareketlenen ve çeyrek sonunda 14-2’lik seri bulan konuk takım, yeniden ümitlendi.

Farklı öne geçtiği maçları kaybetme psikolojisi, son çeyrekte de konuk takımın giderek yaklaşmasına neden oldu ve hücumda daha tedirgin olan Daçka, bitime 14 saniye kala farkın 2’ye inmesini önleyemedi. Yine mi bir maç, son anda gidecek derken, Douglas çizgiden 2’de 1 atarak farkı 3’e yükseltti. Daçka’nın taktik faulüyle çizgiye giden Printezis de 2’de bir attıktan sonra bu kez Douglas 2’de 2 ile son sözü söyledi, Darüşşafaka Tekfen, Selçuk Ernak yönetiminde ilk, toplamda 2. Euroleague galibiyetini elde etti.