Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İtalyan Trento’yu Bursa’da konuk eden temsilcimiz, savunmada istediği ritmi yakalayamadı, rakibin art arda üçlüklerine engel olamadı. Potasında 91 sayı gören TOFAŞ, hücumda da her zamanki görüntüsünün altında kalınca, haftayı üzgün kapadı.

Eurocup D Grubu’ndaki 8. maçında İtalya’nın Dolomiti Energia Trento takımını Bursa’da konuk eden Tofaş, deplasmanda mağlup ettiği rakibine rövanşı 91-79 ile verdi, gruptan çıkma ihtimalini riskli hale getirdi.

Mücadeleye tutuk başladı temsilcimiz, hücumda ritmini bulamayıp top kayıpları yapınca, konuk takıma kolay sayı bulma şansı tanıdı, ilk çeyreği 21-16 geride kapadı. Boyalı alandan ürettiği basketlerle kontrolü ele geçirmeye çalışsa da, İtalyanlar’ın dışarıdan çok yüzdeli oynaması nedeniyle bunda başarılı olamayan TOFAŞ, bir ara 10 farklı geriye düştüğü devreyi de 46-42 mağlup tamamladı.

Haberin Devamı

Dışarıdan bir türlü istediği katkıyı alamayan ve rakibinin temposuna karşılık veremeyen temsilcimiz 25. dakikada İtalyanlar’ın 60-46 ile farkı 14’e çıkarmasına da engel olamadı. Savunma sertliğini artırıp, Henry ve Kadji ile basketler bularak farkı eritmeye başlasa da son çeyreğe de 67-59 yenik giren temsilcimiz, 35. dakikada skoru 76-71’e getirip umutlansa da, konuk takımın kritik anlarda bulduğu üçlüklere engel olamadı, salondan farklı mağlup ayrıldı.

İnce hesaplar

Kazanması durumunda liderlik şansını devam ettirebilecek olan TOFAŞ’ın, sürpriz yenilgi sonrası kalan iki maçı daha da büyük önem kazandı. Temsilcimizin kalan iki maçı, deplasmanda Asvel ve sahasında son hafta Petersburg ile olacak.