Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

FIBA Şampiyonlar Ligi’ndeki iki temsilcimiz, J Grubu’nun açılış maçında karşılaştı, TOFAŞ sahasında konuk ettiği Darüşşafaka’yı 91-81 yenmeyi başardı.
Maça Daçka çok hızlı girdi, 14’te 10 saha içi isabetle oynadığı, 21-6’da 15 farkı yakaladığı ilk periyodu 31-17 galip bitirdi. TOFAŞ 2. çeyrekte baskıya başladı ve rakibinin hücum ritmini kaybetmesini sağladı. Berk’in iyi oyununa, kenardan gelen isimler Yiğit ve Cruz da skorda destek verince ev sahibi arayı hızla kapadı. Tam saha baskı sonrası alan savunmasıyla rakibini bu kez 16’da 5 saha içi isabette tutan TOFAŞ, Cruz’dan gelen üçlüklerle öne geçmeyi de başardı ama Daçka adına son saniye üçlüğü bulan Doğuş, takımını soyunma odasına 48-47 galip götürdü.
TOFAŞ dışarıdan skor bulmayı sürdürürken Daçka rakibine Doğuş ile yanıt vermeye çalıştı. Olaseni’nin faul çizgisinden bulduğu sayılar da konuk takımı oyunda tutsa da alan savunmasına dönüp Yiğit ve Muhsin ile 5 farkı yakalayan Bursa ekibi son çeyreğe 68-65 galip girdi.
Yiğit ile kritik sayılar bulmaya başlayan TOFAŞ, 73-69’dan sonra 14-0 seri bularak farkı 17 sayıya çıkardı. Daçka boyalı alandan rakibine yanıt vermeye çalışsa da bunda başarılı olamadı, ancak ikili averajı düşünerek son ana kadar farkı azaltmaya çalıştı, buna karşın ev sahibi salondan 91-81 galip ayrılmayı başardı.