Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Fenerbahçe Beko, sakatlığı nedeniyle uzun süre takımda yer alamayacağı açıklanan sezonun en formda ismi Vesely’yi çok aradığı maçta Bayern Münih deplasmanından mağlubiyetle ayrıldı, liderlik koltuğunu bırakmasa da sezonun üçüncü yenilgisini tattı.

THY Euroleague’deki 21. maçına Bayern Münih deplasmanında çıkan lider Fenerbahçe Beko, normal süresi 66-66, ilk uzatması 80-80 biten maçı 90-86 kaybetti.
İki takımın da birebir hücumlarla skor aradığı ilk bölümde, ön alanda kısaların kolay geçilmesi, daha önceki maçlarda bu durumları bloklarıyla ya da doğru yer tutuşuyla en az hasarla atlatan Vesely’nin yokluğunda başımızı çok ağırttı. Neyse ki Lauvergne’in hücum performansı ilk çeyreği 21-20 önde bitirmemizi sağladı.
2. çeyreğin başında Obradovic, sürekli potaya atak eden rakibe karşı Datome’nin 4 numaraya geçtiği, çift guardlı kısa beşi denedi ama bu kez de Alman ekibinin fiziksel üstünlüğü daha net hissedildi. Hücum ribauntları sonrası bu kez Datome’nin 2 numarada olduğu uzun beşi sahaya sürüp, fiziksel savaşta yenilmedi Fenerbahçe ve Dixon’ın 3 üçlüğüyle devreyi 34-29 galip tamamladı.

Sonda yıkıldık
3. çeyreğin başında 38-30 ile farkı 8 sayıya çıkaran ancak bu kez de Melli’nin erken 3 faule ulaşması sonrası kısalmak zorunda kalan Fenerbahçe, boyalı alanı kapatmaya fazla konsantre olunca, maça 3’te 2 üçlükle başlayan ancak sonrasındaki 10 şutunu sokamayan ev sahibi Jovic ve Dangubic ile üçlükler bularak 4 farklı öne geçti ama son çeyreğe 52-52 girildi.
Temsilcimiz son çeyreği Melli’nin 5 numara oynadığı 5 numarayla oynayarak hem savunmada baskıyı, hem de hücum verimliliğini artırmayı amaçladı ama bu düzende de Williams can sıktı. Vesely’nin yokluğunda ABD’linin enerjisiyle coşturduğu Bayern, bitime 32 sn kala öne geçti, ama Sloukas bitime 4 saniye kala 66-66 ile maçı uzatan basketi attı.
Uzatmada 5 faullü Melli de yoktu ama Fenerbahçe yine sahaya yürek koydu. Bobby, Kalinic ve Datome’nin üçlükleriyle süslendi, 4 saniye kala geriye düşen temsilcimiz bitime 2 saniye kala Lauvergne ile 2’de 1 faul attı, ilk uzatma da 80-80 tamamlandı.
Daha az oyuncuyla oynayan temsilcimiz yorgunluk sıkıntısını çok fazla hissetti, maçı da 90-86 kaybetti.