Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Turkish Airlines Euroleague’de D Grubu’ndaki 4. maçında CSKA Moskova’yı ağırlayan Darüşşafaka Doğuş, güçlü rakibine direnemedi, 80-75’lik skorla art arda 3. kez sahayı mağlup terketti.

Yeni salonu Volkswagen Arena’da ilk maçına çıkmıştı temsilcimiz, güzel bir atmosfer, ekstra bir motivasyon vardı. Rakip Avrupa’nın devlerinden birisi olsa da, aslında zoru başarmak için elinde bir fırsat da vardı. Rus ekip, ilk yarıda tam 11 top kaybı yapmış, Daçka 3 sayı sayı çizgisinin gerisinden 20 dakikada 9’da 5 isabetle oynamıştı. Ancak bunu avantaja çevirmek için ribauntlarda ezilmemek, boyalı alanı biraz daha savunabilmek gerekliydi, bunu yapamadı, yapsa da genele yayamadı.

Haberin Devamı

İlk yarıda ne zaman rakibi boş çevirse hızlı gelip kolay basket bulmuştu Daçka ama ikinci yarının başında CSKA hücumu çok daha sabırlı yapınca fark bir anda açıldı.

Geç kalındı

Savunmayı son çeyrekte bir kez daha hatırladı Daçka ama bunu yaptığında fark 20 sayıydı! Yani geç kalınmıştı. Hücumda Harangody’yi devreye soktu temsilcimiz, 4. periyot başında 72-52 olan skoru 38. dakikada 76-69’a getirmeyi de başardı. Belki farklı bir takımın o anlarda elleri titrerdi ama rakipte Teodosic vardı. Sırp yıldız 22 sayı, 9 asistle bitirdiği maçın en kritik anlarında sahne alıp, takımını rahatlattı.

Son saniyelerdeki hatalar bir kez daha Daçka’yı heyecanlandırdı belki ama artık galibin değişmesi için zaman kalmadı, Rus ekip maçı 80-75 kazandı.