1.Lig Ümit Özat: "3'te 1 az rakama geldim"

Ümit Özat: "3'te 1 az rakama geldim"

05.08.2015 - 14:28 | Son Güncellenme:

Samsunspor Teknik Direktörü Ümit Özat, “Ben Boluspor’la anlaştığım rakamın 3’te 1’inin aşağısında bir rakamla buraya geldim. Buraya para için gelmiş birisi değilim” dedi.

Ümit Özat: 3te 1 az rakama geldim

Göreve geldiği günden beri basın açıklaması yapmayan Samsunspor’un yeni teknik direktörü Ümit Özat, sabah antrenmanından sonra basınla tanışma toplantısı gerçekleştirdi. Samsunspor Nuri Asan Spor Tesisleri’nde gerçekleştiren basın toplantısında teknik direktör Ümit Özat, merak edilen bütün konulara açıklık getirdi.

Haberin Devamı

Başkan ve yönetim kurulu üyelerine kendisini kulübe getirdikleri için teşekkür eden Samsunspor Teknik Direktörü Ümit Özat, “Samsunspor 50 yıllık bir kulüp. Bazı kulüpler vardır. O kulüplerde çalıştığınız zaman ‘ben 2. Lig’de, 3. Lig’de çalışıyorum’ demezsiniz. Sadece kulübün adını söylemeniz bile çok yeterlidir. Samsunspor’un elbette ki yeri Süper Lig’dir ama Samsunspor nerede olursa olsun Samsunspor’dur. Muhtemelen geçen sezon ki takımdan bu sene en az 8 yeni oyuncu ilk 11’de olacak. Baktığınız zaman kalecisi değişmiş, sağ beki değişmiş, stoperi değişmiş, ön liberosu değişmiş, sağ ve sol açığı değişmiş ve iki forveti değişecek bir takım var. 8 oyuncuyla yenilenen bir kadroda zamana ihtiyacın olduğu bir gerçektir. Dünyanın hiçbir yerinde 10 tane oyuncuyu birden yenileyip yapılanmaya gidip de çok kısa bir süre içerisinde başarıyı elde eden bir kulüp yoktur. Bunun bir zaman dilimi var. Biz onu en kısa zamana yaymak ve oyunculardan en fazla verimi almak istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

“BURAYA PARA İÇİN GELMİŞ BİRİSİ DEĞİLİM”

Boluspor Kulübü ile anlaştığı paranın çok daha düşük fiyatına Samsunspor’u seçtiğini belirten kırmızı-beyazlı ekibin genç çalıştırıcısı Özat, “Benim Boluspor’la anlaştığım ama imzalamadığım kontratım elimde duruyor. Burayla da anlaştığım kontratım elimde duruyor. Ben Boluspor’la anlaştığım rakamın 3’te 1’inin aşağısında bir rakamla buraya geldim. Buraya para için gelmiş birisi değilim. Mevcut camiayı, mevcut kadroyu ve onların üstüne yapılabilecek takviye umutları beni heyecanlandırdı. Benim için buraya gelip, doğruları yapıp, adam gibi çalışıp adam gibi ayrılmak her çalıştığım kulüpte yaptığım gibi benim kendi felsefemdir” şeklinde konuştu.

“ANTRENÖRÜN BAYANI ERKEĞİ OLMAZ”

Bayan antrenör söylentileri hakkında düşüncelerini belirten teknik direktör Ümit Özat, şöyle devam etti:

"Bir antrenörün bayanı-erkeği, yerlisi-yabancısı olmaz. İyisi ve kötüsü olur. Bayan antrenör benim kendim maaşını verdiğim, haftanın 2 günü core ve airobik antrenmanını yaptıran Cambridge mezunu bir arkadaşımdır. Ama bu ülke öyle bir ülke ki ‘bayanlar erkekler kadar futboldan anlamaz’ derseniz kadın düşmanı olursunuz. Yanınıza kadın antrenör alırsınız daha gelmeden ‘neyi var’ diye soran olur. İnsanlar beyinleriyle kulüpleri yönetiyor. Cinsiyetleriyle veya fizik ölçüleriyle değil. Bizler bilgi ve birikimlerimizle çalıştığımız takımları yönetmeye çalışıyoruz.”

Haberin Devamı

“BU ÜLKEDE HERKESİN BİLDİĞİ İKİ ŞEY FUTBOL VE SİYASETTİR”

Yapılan teknik eleştirilerin hepsine açık olduğunu belirten Özat, “Bu ülkede herkesin bildiği iki tane şey var. Birisi futbol, biri de siyaset. 70 milyonun da bildiği iki şey bu. İkisinde de nerede olduğumuz malum. Ben insanların ağzını kapatamam. 70 milyon teknik direktör var. Doktor olmak zor, öğretmen olmak zor, mühendis olmak zor, her şeyi olmak zor ama futbolu bilmek çok kolay. Herkes futbolu biliyor nasılsa. Ama bir bakıyorsunuz en büyük para da bu futbolun içerisinde dönüyor” ifadelerini kullandı.

“KULÜBÜN LOGOLU ÜRÜNLERİ BENİM BEDENİME OLMUYOR”

Antrenmanda kulübün logolu ürünlerini giymediği yönündeki eleştirileri değerlendiren Özat, “Logolu ürünler dediğiniz şeylerin bedenleri dar olduğu için giyemiyorum. Yoksa 5 numarayı bile giyebilirim. O kırmızı-beyazlı Atatürk gölgeli formayı giymek benim için bir şereftir. Ondan yana bir sıkıntı yok” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Öte yandan kırmızı-beyazlı ekip, yeni sezon sezon hazırlıklarına Nuri Asan Tesisleri'nde yaptığı çalışmayla devam etti.