Diğer Ümmü Kiraz: Türkiye'ye kupayla döneceğiz

Ümmü Kiraz: Türkiye'ye kupayla döneceğiz

06.12.2013 - 11:31 | Son Güncellenme:

Sırbistan'da düzenlenecek Avrupa Kros Şampiyonası'da mücadele edecek milli atlet Ümmü Kiraz, Türkiye'ye kupayla döneceklerine inandığını söyledi.

Ümmü Kiraz: Türkiyeye kupayla döneceğiz

Kiraz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başkent Belgrad'da 8 Aralık Pazar günü yapılacak şampiyonada Senem Çağlan, Türkan Özata, Özlem Kaya, Şeyma Yıldız ve Fatma Hacıköylü ile Türkiye'yi kadınlarda takım halinde temsil edeceklerini hatırlattı.

Haberin Devamı

"İyi atletlerden oluşan bir takıma sahibiz" diyen Kiraz, Rusya, İtalya ve Portekiz'in kendilerini zorlayabilecek muhtemel ülkeler olduğunu belirtti.

Milli atlet, Avrupa Kros Şampiyonası'na geçen yıl ferdi kategoride katıldığını dile getirerek, "Türkiye seçmelerinde birinci oldum ve federasyon beni ferdi olarak yarışlara götürdü. Takım halinde yarışmayacağımız için pek de hedefim yoktu. Bu yıl takım olarak 8 kilomete koşacağız. Sağlam bir ekibiz, Avrupa Kros Şampiyonası'nda kupa alırız diye düşünüyorum" diye konuştu.

35. Vodafone İstanbul Maratonu'nda sakatlığı nedeniyle dereceye giremediğini anımsatan Kiraz, şöyle devam etti:

"İstanbul Maratonu'ndan kalma sakatlığım vardı. Hem tedavi gördüm, hem de milli takım seçmelerine katıldım. Sakatlığım yüzde 80 geçti. Şu an iyiyim, form düzeyim fena değil. Geçenlerde tempo yaptım ve kendimi denedim. Soğuk ve rüzgarlı havaya rağmen güzel dereceler çıktı."

Haberin Devamı

En büyük hedefim Avrupa şampiyonası

Kiraz, İstanbul Maratonu'nda elde ettiği dereceyle Avrupa Atletizm Şampiyonası barajını geçtiğine işaret ederek, "Avrupa şampiyonası 2014 yılında İsviçre'de koşulacak. Bu yıl hedef yarışlarım var, bir maraton koşmayı düşünüyorum. Bu, Paris olabilir ama en büyük hedefim Avrupa şampiyonası. Bir sakatlık yaşamadığım takdirde orada madalya kovalamayı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Türk atletizmindeki yeni dönem hakkında da düşüncelerini aktaran milli atlet, "İlerisini bilmiyorum ama gidişattan çok menunum. Olumlu yeni uygulamalar var. Taleplerinize çok daha kısa sürede cevap alabiliyorsunuz. Ancak kampları kulüp imkanlarıyla gerçekleştiriyoruz. Kampların bir an önce başlamasını istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Yeni Ümmü Kirazlar yetiştirecek

Kiraz, Akdeniz Oyunları'nda bronz madalya kazandıktan sonra öğretmen atamasının yapıldığına da değinerek, sözlerini, "Kütahya merkeze atandım. Öğretmenlik iyi gidiyor, şu an şampiyona nedeniyle izinliyim. Başarılı sporcular yetiştirmek istiyorum. Şimdiden öğrenciler 'beraber çalışabilir miyiz?' diye yanıma geliyorlar. Bir öğrencim mili takıma girmeyi başardı. Birlikte 2016 Rio Olimpiyatları'na hazırlanmayı düşünüyoruz, her şey yolunda" şeklinde tamamladı.

Yazarlar